Rektör Korkmaz: Bırakalım nutuk atmaları, öğretmenlere para verelim

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, ?Bırakalım bu nutuk atmaları, cafcaflı programları. Öğretmenlerin maaşları az, onların özlük haklarını iyileştirelim." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'da Öğretmenler Günü, Halk Eğitim salonunda düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan ARÜ Rektörü Ramazan Korkmaz, öğretmen maaşlarının az olduğuna temas etti. Rektör Korkmaz, ?Öğretmenlik mesleğini nutuklarla, söylemlerle, ama çok iyisiniz demekle olmaz. Türkiye'nin en bilinçli, en zeki, en yaratıcı, en fedakâr insanlarını öğretmenliğe yönlendiremediğimiz sürece toplumu kurtarmamız mümkün değildir. Böyle nutuklarla falan toplumlar kurtulmaz. Eğer kurtulsaydı Doğu toplumları kurturuldu. Çünkü en çok nutukları biz çekiyoruz. Öğretmenlerin çok büyük sorunları var. Bu maaşla öğretmenlik falan yapılmaz. Bir kere bu maaşla öğretmenliğe razı oldukları için ben bu güzel insanların önünde saygıyla eğiliyorum. Onları tebrik ediyorum. Bu maaşla çocuklarımızın geleceğini kuruyorlar. Ülkemizin geleceğini kuruyorlar." şeklinde konuştu.

Bugünlerin nutuklarla, ritüellerle kaybolmasını istemediğini ifade eden Korkmaz, ?Gelecek 24 Kasım'da Meclis'in, siyasetçilerin yakasına yapışıp, haklarımızı aramamız gerekiyor. Öğretmenlerin yaşam şartları muhakkak iyileştirilmeli ve insanca yaşabileceği bir maaş verilmeli. Ya düşünün Sayın Valim, öğretmen olsanız 2 çocuğunuz olsa onları okutamazsınız. Okutamazsınız efendim. Yani efendim siz çok iyisiniz güzelsiniz ama çocuklarınız okumasın. Böyle bir şey olamaz.? ifadelerini kullandı.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin de yemin ettiği programda birbirinden güzel şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber