Suşehrili esnaflar aşure dağıttı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde esnaflar Sivas Caddesi'nde kazanda pişirdikleri aşureyi öğlen namazı sonra vatandaşlara ikram etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin 4 esnafı ve Paşa Kebap sahibi Yakup Kahraman'ın öncülüğünde yapılan aşure dağıtımına, yağmura rağmen çok sayıda vatandaş katıldı. Yakup Kahraman, "Müslümanlar için Muharrem ayının ayrı bir yeri vardır. Biz de esnaf kardeşlerimizin destekleri ve el birliğiyle yaklaşık bin kişiye ikram edebileceğimiz aşureyi hazırladık. Aşureyi her çeşit kuru ve yaş bakliyatlardan yaptık. Aşurenin çeşnisindeki zenginliği, damak tadı çok güzel olan bir yiyecek. Ayrıca aşure toplumsal kenetlenme ve kardeşliğin sembolü bir yiyecektir. Dağıtımını yaptığımız aşureler inşallah ilçemizin birlik ve beraberliğine vesile olur." diye konuştu.

Aşure alan vatandaşlardan Hamdi Korkmaz ise ?'Dayanışmayı ve birlikteliği sağlamaya bugünlerde ihtiyacımız var. Bu ortamı bize sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Aşure tatlısını çok beğendim, Yapanların ellerine sağlık. İkram edenlerden Allah razı olsun.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber