Emniyet Müdürü Kahya, öğretmen olan eşine plaket verdi

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İrfan Eğitimciler Derneği'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlendiği programda, öğretmenlik yapan eşi Türkan Kahya'ya plaket verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen öğretmenler günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Törene Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile eşi Türkan Kahya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, İrfan Eğitimciler Dernek Başkanı Bülent Göysaya ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, toplumda görülen bütün olumsuzlukların, madde bağımlılığının ve diğer suçların temelinde eğitimsizliğin görüldüğünü söyledi. Öğretmenlerin işinin zorluğunun altını çizen Kahya, bu mesleğin büyük fedakarlıklarla yapılabileceğini kaydetti.

Öğretmenin söylediğinden çok davranışlarının önemli olduğunu ifade eden Kahya, şöyle konuştu: ?Benim eşimde öğretmen. Onunla da zaman zaman değerlendirmeler yapıyoruz. Nezih bir toplum, kaliteli bir toplum ancak sizin eseriniz olacak. Öğretmenlerimiz ne kadar çalışırsa, insan yetiştirirse o kadar kaliteli bir topluma kavuşacağımız ve suçların minimize olacağını, polis teşkilatının da daha rahat edeceğini düşünüyoruz. Gerçekten sizlere çok işler düşüyor. Ama gönlümüzü koymamız gerekiyor, diğer türlü tesir etmiyor, değerli öğretmenlerim.?

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ise milli birlik ve beraberliğin teminatının öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Bilici, şunları dile getirdi: ?Çocuğu ham bir meyve olarak onunu eline veririz. O alır, titiz bir şekilde çocuğu yetiştirir. Böylece geleceğimizi şekillendirir. Öğretmenler, eğitim sisteminin temel öğesidir. Sistemin başarısı onların sahip olduğu özelliklerle yakından ilişkilidir.?

İrfan Eğitimciler Dernek Başkanı Bülent Göysaya da, bu toprakların selameti yolunda en hayati misyonun öğretmenlere ait olduğunu belirtti. Göysaya, ?Daha güzel, daha huzurlu bir dünya rüyası, ancak sabırla ve fedakarlıkla mümkün olacaktır. Sabır ve fedekarlık mesleğimizin temel taşıdır. Hiç şüphesiz başka meslekleri icra eden insanlarda da bu değerler bulunabilir. Fakat ağır mesuliyeti ve zorluğu tartışılmayacak öğretmenleri bu mesleklerden ayıran önemli bir fark vardır. Biz hayatın içinde yer alan, görev yeri icabı insanlarla en çok ilişki kuran, hemhal ve hemdert olan bir vazifenin temsilcileriyiz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenler günü anısına bütün öğretmenler adına Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın öğretmen olan eşi Türkan Kahya'ya ödül verildi. Müdür Ali Osman Kahya, eşine ödülünü kendi elleriyle verdi. Ayrıca, salonda bulunan bir çok öğretmene vefa ödülleri dağıtıldı.

Son bölümde ise sanatçı Gökmen, öğretmenler için konser verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber