YÖK'ten Aşkın'ın tutuklanmasına tepki

Haber Giriş : 16 Ekim 2005 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının yükseköğretim camiasında büyük infial uyandırdığını duyurdu.

Prof. Dr. Aşkın'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan YÖK, ''Aşkın'ın mevcutlu olarak götürülmesi esnasında, görevlilerin rektörümüze karşı sınırı veamacı hayli aşan davranışları, yükseköğretim camiasında büyük bir infial uyandırmıştır" ifadesini kullandı.

14 ekimde tutuklanmıştı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aşkın, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımındaki ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 14 ekimde tutuklanmıştı.

İddianameden...

Van Cumhuriyet Başsavcısı Sezgin Kanmaz 20 temmuzda hazırladığı iddianamesinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın, yardımcısı Ayşe Yüksel ile iki rektörlük çalışanı hakkında çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak suçlarından soruşturma açılmasını talep etmişti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Yücel Aşkın'ın evini geçtiğimiz temmuz ayında basan mali polis, Aşkın'ın tarihi eser koleksiyonuna el koymuştu. YÖK, baskını 'dehşet verici' olarak tanımlamıştı.
Polis mahkemeden alınan izinle, rektörün evini 'usulsüzlük yapıldığı iddia edilen bir ihaleyle ilgili olarak' 13 saat didik didik aramıştı. Ancak ekipler, aramalar sırasında çok sayıda tarihi esere de rastlamıştı. Savcılık talimatıyla tarihi eserlere el konulmuştu.

Arama sırasında Bakü Üniversitesi'nin davetlisi olarak Azerbaycan'da bulunan Rektör Aşkın, yurda döndükten sonra yaptığı açıklamada koleksiyonu altı yıldır topladığını, eserlerin düzenli olarak Müze Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı tarafından denetlendiğini belirtmişti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber