110 kişilik öğrenci yurdu açıldı

Aksaray'da Akçağ Eğitim Hizmetleri tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan 110 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akçağ Eğitim Hizmetleri tarafından 2011 yılı Ağustos ayında hayırsever vatandaşların destekleri ile yapımına başlanan 110 kişilik öğrenci yurdu, aralıksız çalışmalar sonucu kısa bir sürede bitirildi. Açılışa Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AGİAD Başkanı Reha Güven, Akçağ Eğitim Hizmetleri Genel Koordinatörü Musa Angıl, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Selami Altınok, Aksaray Üniversitesi'nin hızla geliştiğine dikkat çekerek, üniversitenin hızlı gelişimi ile birlikte artan öğrenci sayısına işaret etti. Hayırseverler tarafından yapılan yurtta artan öğrenci sayısına bir nebze de olsa cevap vereceğini belirten Vali Altınok, yurtlar ile birlikte çocuklarını uzaklardan Aksaray'a gönderen ailelerin de rahat ve huzurlu bir eğitim dönemi geçireceğini kaydetti. Yurdun yapımında desteği olan hayırseverlere teşekkür eden Vali Altınok, bu tür çalışmaların örnek bir çalışma olduğunu ve devamının gelmesini temenni etti.

Akçağ Eğitim Hizmetleri Genel Koordinatörü Musa Angıl ise yurdun dünden bugüne oluşumunu anlattı. Angıl'da Aksaray Üniversitesi'nin gelişimine dikkat çekerek, ?Gelişimle birlikte ilimizde öğrenci sayımız her geçen dönem hızla artıyor. Hal böyle olunca yurtlara ihtiyaç artıyor. Öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldıracak bu yurdumuz artık hizmete girdi. 110 kişilik yurdumuzda öğrencilerimiz huzur ve güvenli bir şekilde barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.? dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise hayatın çok kısa bir sürede bittiğini belirterek, insanların yaşadığıyla değil yaptığı hizmetlerle anıldığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber