Başöğretmenliğin kabulünün yıl dönümü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde kutlama programı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık, okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan bir grupla Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy'u ziyaret etti.

Kutlamalar, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık, ?Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra 'Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi mümkün değildir' demektedir. Bu sebeple savaştan sonra harap bir ülkeyi bayındır hale getirmek ve uygarlık savaşını da kazanmak için öğretmenler Anadolu yollarına koyulmuştur.? diyerek sözlerini tamamladı.

Mesleğe yeni giren öğretmenlerden Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi İngilizce öğretmeni Kübra Odabaş 'Öğretmenlik mesleği' konulu bir konuşma yaptı. Emekli öğretmenler adına konuşan Ömer Öztürkoğlu ise öğretmenlik anılarını anlattı.

Törende, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinden Ayşegül Türkdemir, 'Öğretmen' adlı şiiri okudu. Daha sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından düzenlenen ortaokul ve liseler arası yapılan 'Öğretmen' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Törene katılan Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, öğretmenlerin günlerini kutlayarak, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söylediler. Kutlamalar, adaylığı kaldırılmış öğretmenlerin yemin töreni, günün anlamını içeren şiir ve müzik dinletisi, emekli olan öğretmene hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber