Dünya aşçıları Gaziantep yemeklerini öğrenecek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'El Altında Duran Güzel Şeyler: Gaziantep Mutfağının Damak Tadları Projesi' ile yöresel mutfağın uluslararası alanda tanıtımı sağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanıtım kapsamında 11 ülkeden 35 aşçı 1 hafta süreyle 90 çeşit yemeği uygulamalı olarak öğrenecek

Proje tanıtım toplantısında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, projede, üniversiteyle özel sektörün birlikteliğinin söz konusu olduğunu kaydetti. Coşkun, ''Gaziantep mutfağını hem Türkiye'de hem uluslararası arenada tanıtan bir çalışma yapmak istiyoruz. Şehirler ve ülkeler kimi zaman mutfaklarıyla anılırlar. Elimizde böyle bir avantaj olduğuna göre, bunun tanıtımına katkıda bulunmamız lazım." dedi. Anadolu Mutfağı Araştırma ve Koruma Derneği ile Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan da projenin bilgi ve becerinin bir araya geldiğinde neler yapılabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunu açıkladı. Öztan, "Gaziantep mutfağıyla ilgili gerekse Türk mutfak kültürüyle ilgili kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek ve mutfak kültürümüze zarar vermemek gerek." ifadelerini kullandı.

GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ise projeyle Gaziantep mutfağını yurt içi ve yurt dışına tanıtmayı amaçladıklarını ifade ederek ''El altında duran güzel şeyler, Gaziantep mutfağını eğitimle tanıtmayı hedefledik. Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere, Amerika ve Yunanistan gibi 10 ayrı ülkeden 14 şefi davet ettik. Yurt içinden gelenlerle beraber 30-35 kişilik gruba Gaziantep yemeklerini bir hafta boyunca öğreteceğiz. 90 çeşit yemeği, konusunda uzman profesyonel şeflerimiz öğretecek. Yapılan bu çalışma son dönemlerde Türk mutfak kültürü ve Gaziantep yemeklerinin tanıtımıyla alakalı yapılan en büyük organizasyondur." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber