Yanlış teşhis öldürüyor

Bursa'da hastane hastane dolaşan 62 yaşındaki Zahit Fidan yanlış teşhis yüzünden az kalsın canından olacaktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göğsündeki ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle bir sağlık kurumuna başvuran Fidan, buradan başka sağlık kurumuna sevk edildi ve anjiyo yapıldı. Kalbinde ve damarlarında bir sorun kalmadığı ifade edilen Fidan, taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak Fidan'ın ağrı ve nefes darlığı şikayetleri geçmek bilmiyordu. Bunun üzerine bir başka sağlık kurumuna başvurdu. Bu kez Fidan'a bronşit teşhisi konuldu. Tedavisinin ardından taburcu olduğunu, verilen ilaçların ise kendisine iyi gelmediğini ifade eden Fidan, ?Gittiğim üçüncü hastanede yazılan reçetedeki ilaçları kullandım ancak durumumda bir düzelme olmadı. Başka bir hastaneye daha gittim orada da bronşit tanısı koydular, 6 ay bronşit tedavisi gördüm. Çuval dolusu yanlış ilaç kullanmama sebep oldular. İlaçlar nedeniyle ciğerlerimde ödem oluştu. 15 günde bir kontrole gidiyordum. Durumum düzelmiyor daha kötüye gidiyordu. Son olarak Kurban Bayramı'nda yürüyemez hale geldim? dedi.

Son çare olarak bir arkadaşının tavsiyesiyle Medical Park Bursa Hastanesi'ne başvurduğunu anlatan Fidan, ?Uz. Dr. Hakan Özkan'a şikayetlerimi anlattım. Yaptıkları tetkiklerin sonucunda kalbimdeki sorunu ortaya çıkardılar. Meğer kalp kapakçıklarımdan biri doğuştan çalışmıyormuş. Bronşite yakalanmamışım, anjiyoya da ihtiyacım yokmuş. Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu ve Op. Dr. Elif Ceylan Uyanık tarafından ameliyat edilerek sağlığıma kavuştum. Seneler sonra derin ve rahat bir nefes alabildim. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum? dedi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Medical Park Bursa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu ise ?Kardiyoloji servisimizde Uz. Dr. Hakan Özkan ve Doç. Dr. Tahsin Bozat tarafından yapılan incelemede normalde kalpte; çift yaprakçık olması gereken mitral kapağın tek yaprakçıkla çalıştığı ve bu nedenle ileri derecede kan kaçırdığı tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldık ve son derece başarılı geçen operasyon neticesinde hasta sağlığına kavuştu. Nedeni doğumsal bir anomali olan bu hastalık literatür taramalarında nadir olarak rastlanan bir durum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber