Aşure Günü, Kürtçe mevlitle kutlandı

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü, Şırnak'ın Cizre ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşure Günü dolayısıyla Seyyidan Camisi'nde Cizre Müftülüğü tarafından Kürtçe mevlit programı düzenlendi. Kürtçe olarak okunan mevlitten vatandaşlar memnun kaldı.

Seyyidan Camisi'nde düzenlenen Kürtçe mevlit programı, Cizre Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan mevlit programında, Kürtçe ilahi grupları ve din görevlileri tarafından Kürtçe mevlit okutuldu. Programda Kürtçe mevlidi şerif okuyan imamlar, davetlileri sesleriyle adeta mest etti. Mevlid-i Şerif esnasında bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları ise kendini mevlidin akışına bıraktı. Mevlid-i şerifi okuyan imamlardan sonra camii müezzinlerinden oluşan ilahi grubu Türkçe ve Kürtçe ilahiler okudu. Müezzinlerin söyledikleri ilahilerin etkisi ile hem kendileri coştu hem de salonda bulunanları coşturdu.

Peygamberimiz (sav) Efendimiz adına bol bol dua edilen programda insanlar şefaat dileklerini yineledi. Cizre Müftüsü Mehmet Sami Yıldız ise vaazında günün anlam ve öneminden bahsetti. Müftü Yıldız, Muharrem ayında yapılacak ibadetlerin önemini anlattı, Aşure Günü'nde yaşanan hadiselerden örnekler verdi.

Çok sayıda Cizrelinin katıldığı program, dualarla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber