Kadına şiddete parkta sergiledikleri dövizlerle tepki gösterdiler

Adana Konseyi Kadın Meclisi, ?Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele' gününde ilginç bir gösteriyle bu konudaki tepkilerini yansıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadınlar, Büyükşehir Belediye binası yanındaki Abidin Dino Parkı'nda sergiledikleri dövizlerle şiddete dikkat çekti. ?Ecelimle ölmek istiyorum', ?ölmek için değil mutlu olmak için evleniyorum',' ya senin ya kara toprağın olmak istemiyorum', ?namusum benimdir yeri de beynimdir', ?canımı sen mi verdin alıyorsun, canımı kocam değil, Allah alsın' yazılı dövizleri parkta çiçeklerin arasına yerleştiren kadınlara AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Toplumsal Cinsiyet ve Genç Kadınlar Grubu Sözcüsü Emine Ürün, şiddet hareketlerinin özel veya kamusal alanda kadınların hayatında korku ve güvensizliği egemen kıldığını hatırlattı.

Namus cinayetlerine ve son zamanlarda sıkça başvurulan intihara zorlama eylemlerine karşı toplum temelli yaygın eğitsel ve hukuksal faaliyetlerin geliştirilmesini isteyen Ürün, Türk Ceza Yasası'nda kadına karşı işlenen suçlar ve cezaların yeniden gözden geçirilmesini gündeme getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber