Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması sona erdi

Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlenen ve yüzlerce iş arayan ve işverenleri buluşturan ?Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB'12) sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen BİİB'12, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

Buluşmaya katılan firma temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa olarak Türkiye'ye örnek bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bursa'daki kurum ve kuruşların başarıyla yaptığı bir çalışma olduğunu belirten Pala, başarının da birlikte hareket etmekten ve iyi niyetten geldiğini ifade etti.

BİİB'12'nin tam anlamıyla işçi ve işveren buluşması olduğunu dile getiren Pala, ?Faydalı ve hayırlı bir hizmet oldu. Topluma hizmet olmuştur. Çok önemli sosyal faydaları da olacaktır. Bu çalışmaların içerisinde ülkemizde istihdama yönelik en önemli kurum olan İş-Kur da bulundu. Valilik ve İş-Kur gibi devlet tarafının yanında toplumsal tarafı da var.? dedi.

?3 GÜN BOYUNCA 19 BİN ZİYARETÇİ?

İstihdamın artırılması gerektiğini ifade eden Semih Pala, Bursa'nın sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmet eden bir şehir olduğunu hatırlattı. BİİB'12'nin rakamsal sonuçlarını da açıklayan Pala, şunları söyledi: ?131 firma ve kurum katılım sağladı. Şehrimizin önde gelen kurum ve kuruşları, sanayicileri 3 gün boyunca buradaydı. 3 gün boyunca 19 bin ziyaretçi oldu. 35 bin bilgi formu dolduruldu. 4 bin 200 karşılıklı görüşme yapıldı.? 4 ayrı salonda, 34 konuşmacı tarafından seminer verildiğini anlatan Semih Pala, destek veren herkese teşekkür etti.

İş-Kur Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen de 3 gün süren programın önemine dikkat çekerek, "Ömür dediğin şey 3 gündür. Dün geldi geçti, yarın ise meçhuldür. Ömür dediğiniz şey bir gündür. O da BİİB'12'nin sona erdiği bugündür.? dedi.

Konuşmaların ardından, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İş-Kur Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen, İŞ-KUR İl Müdürü Kasım Tilki ve müdür yardımcıları tarafından katılımcı firmaların temsilcilerine organizasyonun anısına plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber