Bakan Çelik, ÖSS kılavuz tartışmasına son noktayı koyarak genelgeye imza attı. ÖSS sistemiyle ilgili yapılacak yasa değişikliği, önümüzdeki yılı da etkileyecek

Haber Giriş : 04 Kasım 2003 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik, ÖSS kılavuz tartışmasına son noktayı koyarak genelgeye imza attı. ÖSS sistemiyle ilgili yapılacak yasa değişikliği, önümüzdeki yılı da etkileyecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha önce göndermeyebileceğini söylediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) genelgesini imzaladığını ve genelgenin yarından (bugünden) itibaren okullara gönderileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde liselerin ÖSS ile ilgili yapacağı işlemlerin belirtildiği genelgeyi imzalamayabileceğini açıklayan Çelik, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Savaş Küçükyavuz'un gönderdiği yazı üzerine kararından vazgeçti. Çelik'in genelgeyi imzalamaması durumunda ÖSS kılavuzları okullarda dağıtılamayacak ve öğrenciler kılavuzları bulmakta sıkıntı çekecekti.

Çelik'in gönderdiği genelgede, ÖSS'nin 20 Haziran 2004 tarihinde yapılacağı, başvuruların ise 1-15 Aralık 2003 tarihleri arasında alınacağı kaydediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık olarak ÖSS'de yapılması gereken değişikliklerle ilgili üzerlerine düşeni yaptıklarını ve kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkaracağını söyledi. Çelik, Meclis'in kabul edeceği kanunun da kılavuzda belirtildiği gibi 2004 ÖSS'yi etkileyeceğini ifade ederek, böylece meslek liselilerin yaşadığı mağduriyetin bu yıl giderileceğini kaydetti.

Öte yandan YÖK Başkanı Kemal Gürüz, hükümetin kesin tavrı üzerine soluğu CHP'de aldı. Gürüz, Genel Başkan Deniz Baykal'la konuya ilişkin bir görüşme yaptı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber