Hozat Emniyet Müdürü arkasında bu notu bırakmış/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölü bulunan Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın evinde, "Onurlu bir meslek hayatım oldu. Ben bunları hak etmedim. Buna mecburum" şeklinde bir not bulunduğu öğrenildi.

Şan'ın evinde, Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin yaptıkları inceleme sırasında, "Annemi, babamı, eşimi, kızımı ve kardeşimi çok seviyorum. Onurlu bir meslek hayatım oldu. Ben bunları hak etmedim. Buna mecburum" şeklinde not bulunduğu belirtildi.

Nottaki yazının Çağlar Şan'a ait olup olmadığının araştırılacağı kaydedildi.

Emniyet Amiri Çağlar Şan, Hozat Hamidiye Mahallesi Hükümet Caddesi'nde bulunan emniyet lojmanlarındaki dairesinde başından silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Tunceli Emniyet Müdürlüğü, ilk bulgulara göre olayın intihar olarak değerlendirildiğini bildirmişti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hozat İlçesi Emniyet Amiri Çağlar Şan için İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şan'ın yakınları ve meslektaşları katıldı.

Eşi Aslı Şan, Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı dökerken adeta isyan etti. Acılı eş Aslı Şan'ı Hüseyin Çapkın teselli etmeye çalıştı. Aslı Şan eşinin tabutu başında 'Onurumla, gururumla oynadılar. Artık dayanamıyorum. Çok zoruma gidiyor. Tayini çıktı İstanbul'a kaçtı gitti demesinler dedi. Değer miydi' şeklinde konuştu. Şan'ın diğer yakınları da törende gözyaşlarına boğuldu. Çağlar Şan'ın cenazesi ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omzunda sol yolculuğuna uğurlandı.

"AİLENİN ACIYLA KAVRULAN KAPLRİ VAR"

Şan'ın naşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazede kendisine yöneltilen sorulara cevap veren İstanbul Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın fişleme iddiaları ile ilgili soruya 'Ailenin acıyla kavrulan kalpleri var. İstanbul'da çalıştığımız bir arkadaşımız. Diğer konularla ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz' şeklinde yanıt verdi. Emniyet Amiri Çağlar San'ın ilçede yaklaşık 5 aydır görev yaptığı, daha önce de İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yakın koruma ekibinde yer aldığı belirtildi.

-"Fişleme" iddiası-

Hozat ilçesinde vatandaşların fişlendiği iddiasına ilişkin inceleme başlatılmış, soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Amirliği'ndeki evraklar incelenmiş, bilgisayarların hard diskleri kopyalanmıştı. İncelemeler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 mülkiye başmüfettişi de Tunceli'ye gelerek çalışmalara başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber