İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, okullardaki bilgisayar sınıflarını halkın kullanımına açacak. Bu yolla elde edilecek gelirle okulun elektrik, su, telefon, ısıtma gibi giderlerinin takviye edilecek.

Haber Giriş : 04 Kasım 2003 06:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, okullardaki bilgisayar sınıflarını halkın kullanımına açacak. Bu yolla elde edilecek gelirle okulun elektrik, su, telefon, ısıtma gibi giderlerinin takviye edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayladığı yönergenin ??ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki bilgi teknolojisi sınıflarının, bu teknolojinin bulunmadığı diğer kurumlardaki öğrenciler ve personel ile çevre halkının yararlanması amacıyla hazırlandığı'' belirtildi.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk yönergeye ilişkin Çelik'e sunulan yazıda, ??Büyük güçlüklerle satın alınan ve kullanıma sunulan bilgi teknolojisi araçlarının, teknolojinin değişim hızı dikkate alındığında kullanım ömürlerinin kısa ve maliyetlerinin yüksek olduğuna'' işaret etti. Aktürk, okullardaki bu araç-gereçlerin etkin ve verimli kullanılabilmeleri için halkın da kullanımına açılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Aktürk, ??Okullarda ve kurumlardaki bilgisayar sınıflarından mesaisaatleri dışında vatandaşların da okul ve kurum yönetimini yasal sıkıntıya sokmadan yararlanması; okulun internet, elektri su, telefon ücretlerini takviye edilmesi ve bilgi teknolojisi araçlarının yenileme ve bakım-onarım giderlerinin karşılanması için'' yönerge hazırlandığı belirtildi.

Yönergeye göre, fiziki kapasitesi uygun okullardaki bilgisayar sınıfları okul müdürünün teklifi ve il/ilçe milli eğitim müdürünün onayıyla kullanıma açılacak.

Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarının kullanımı ile ilgili etkinliklerin başlama ve bitiş saatleri, öğrencilerin normal ders saatleri dışında, hafta sonu tatillerinde, yarıyıl ve yaz tatillerindeokul müdürlüğünce belirlenecek. Program, vatandaşların da görebileceğiuygun bir yerde ilan edilecek.

Bilgisayar sınıflarındaki etkinlikler, ??internetten yararlanma, ödev hazırlama ve eğitsel amaçlı oyunlar'' şeklinde olacak. Etkinliklerde ders kitaplarının yanı sıra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayladığı yayınlar ile yazılımlardan yararlanılacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber