Bakıcı şiddetine kameralı çözüm

Kamera sistemleri ile ebeveynler çocuklarını işyerinde ya da mobil haldeyken bile rahatlıkla izleyebiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvencem tarafından ?aileni koru' konsepti bünyesinde geliştirilen IP kamera sistemi ile ebeveynler çocuklarını işyerinde ya da mobil haldeyken bile rahatlıkla izleyebiliyor. Türkiye'de ailelerin iş yaşamında aktif rol alması, evde çocuk bakıcısı talebini de artırıyor. Birçok aile çocuklarını bakıcılara bırakıyor. Çocukların neredeyse tüm gün birlikte kaldığı bakıcılık sisteminin sağlıklı işlemesi, doğru kişinin bulunması büyük önem taşıyor. Bakıcılık sisteminin henüz tam olarak kurumsallaşmadığı Türkiye'de, bakıcılar ile ilgili de üzücü haberler zaman zaman medyada yer alıyor. Çocuklarını evde bırakan ve içinde sürekli bir endişe taşıyan ebeveynlere ise IP kameralar ile özel çözümler üretiyor. Evlere yerleştirilen IP kameralar ile çocukların ve bakıcıların davranışlarını kontrol etmeyi sağlayan sistem ile ebeveynler cep telefonları üzerinden evlerini izleyebiliyorlar.

Cep telefonlarının yanı sıra TV ve bilgisayardan da izlemeyi sağlayan sistem ile çocuklarını evde bırakacak ailelerin rahat edebileceklerini belirten firma yetkililerinden Serkan Dinç, ?Amacımız ailelerin evlerde çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilmelerini sağlamak. Sistemimiz aynı zamanda bakıma muhtaç olan hasta ve yaşlılar için de yoğun olarak tercih ediliyor. Bu sayede evden uzaktaki kişiler rahatlıkla evlerini takip edip, gerekli noktalarda müdahale edebiliyorlar? dedi.

Gelişim çağında olan bebeklerin ve bakıma muhtaç hastaların gün içindeki tüm hareketlerini canlı olarak izlenebileceğini ve kaydedilebileceğini ifade eden Dinç, ?Bu sistemler, bebeğin veya hastanın zamanında, sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenip beslenmediğini kontrol edebilir, vermiş olduğu olumsuz nedenlerini tespit edebilirsiniz. Konularında tecrübesi olmayan, eğitimsiz, bilgisiz ve bilinçsiz bakıcı adaylarının davranışlarını gözlemleyebilir ve kontrol altına alabilirsiniz. Kurulan sistem ayrıca evinizin güvenliğini de en etkili bir şekilde sağlamaktadır? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber