Van'da bir ilköğretim okulunun kundaklanması

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, önceki gün kent merkezinde bir ilköğretim okulunun kundaklanmasıyla ilgili, "Bunu yapanları lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan TOBB İlköğretim Okulu'nun, 23 Kasım'da terör örgütü sempatizanları tarafından kundaklanması üzerine VATSO Başkanı Nadiroğlu, beraberindeki heyet ile okulu ziyaret etti.

Okulun, VATSO'nun kardeş okulu olduğunu hatırlatan Nadiroğlu, maddi hasarın oluştuğu TOBB İlköğretim Okulu'ndaki bakım ve onarım çalışmalarını inceledi.

Okul Müdürü Belkıs Turul'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Nadiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bazı illerindeki okullara benzer saldırıların olduğunu belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin adını taşıyan okulun, kentteki tüccar ve sanayicinin alın teriyle kazanılan parası ile yaptırıldığını vurgulayan Nadiroğlu, "Burası bizim için önemli bir okul. Yapılan saldırıyı, tüccar ve sanayiciye yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bu bir ihanettir. Bu okulda birçok öğrencimiz eğitim görüyor, birçok öğretmenimiz görev yapıyor. Bunu yapanları lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

Okul Müdürü Turul ise okulun, saldırı olduğu günden bu yana eğitime devam ettiğini bildirerek, eğitim konusunda herhangi bir aksaklıklığa mahal vermediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber