Arınç: TSK Disiplin Kanunu tasarısı TBMM'ye gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, TSK Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TSK'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile ''DİSKO'' diye tabir edilen disiplin koğuşları, disiplin ceza ve tutukevlerinin kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören TSK Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini kaydetti.

Patriot füzelerinde karar sürecinde olacağız

Arınç, NATO'dan talep edilen patriot füzelerine ilişkin olarak ise ''Yarın itibarıyla bu konuda Türkiye'ye teknik bir heyet gelecektir ve nerelere konuşlanabileceği, adetlerinin ne olabileceği konusunda NATO'ya rapor vereceklerdir. Umarız kısa zamanda Türkiye'nin bu savunmasına katkı sağlamak amacıyla patriot füzelerinin nereye konuşlanacağı ve ne miktarda olacağı, kesinlikle bizim de karar sürecinde olacağımız bir şekilde kabul edilmiş olacak'' dedi.

Savunma amaçlı bir ihtiyaç

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu kaydeden Arınç, ''NATO'nun bütünlüğü içerisinde yer alıyoruz. Sadece savunma amaçlı olarak bu füzelerin Türkiye'de konuşlanmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Turgut Özal'a yapılan otopsi

Bülent Arınç, Turgut Özal'ın otopsisinde 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin olarak da ''Doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Henüz otopsi raporunun bizler tarafından da sizler tarafından da bilinmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber