Huzurevi yaşlılarına evde bakım hizmeti

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Acze Düşenlere Yardım Derneği, huzurevinin tadilata alınması nedeniyle yaşlılara evde bakım hizmeti veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merzifon Belediyesi Aşevi Müdürü ve Huzurevi Sorumlusu Mehmet Alisinoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, huzurevi sakinleri için bir daire kiralayıp, evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi. Mehmet Alisinoğlu, şöyle dedi:

?Yaşlılarımız için hazırladığımız ortamda, normal bir evde olması gereken her türlü imkanı sağlamış bulunmaktayız. Merzifon Belediyesi ve Acze Düşenler Derneği'nce yaptırılan ve ihtiyaçları karşılanan huzurevi, geçtiğimiz yıl imzalanan protokolle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na devredildi. İki ayrı binadan oluşan huzurevi, daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için tadilata alındı. Huzurevinde 11 yaşlı insanımız kalıyordu. Binaların tadilata alınmasıyla birlikte huzurevi sakinlerimizi çevre il ve ilçelerdeki huzurevlerine gönderdik, ancak 4 yaşlımız gitmek istemedi. Biz de Merzifon'da kalmayı tercih eden yaşlılarımız için bir daire kiraladık ve evde bakım hizmeti veriyoruz.?

Alisinoğlu, evde bakım hizmetiyle, yaşlılara gösterilen ilgiyle yalnız olmadıklarını hissettirmek, sevgi ve şefkatle onların onurlu bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Alisinoğlu, "Yaşlılarımız evlerinde nasıl yaşadıysa burada da öyle yaşıyorlar. İstedikleri zaman dışarı çıkıyor, istedikleri zaman geri dönüyorlar. Her bir yaşlımızın ayrı odası var. Sıcak aşları aşevinden sağlanırken, personelimiz de yaşlılarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yaşlılarımız tadilat tamamlandığında huzurevine tekrar geri dönecekler.? şeklinde konuştu.

Evde bakım hizmetinden son derece memnun kaldığını ifade eden huzurevi sakinlerinden Aslan Sesli de ?Ben Amasya'nın önde gelen esnaflarından birisiydim. Mal varlığımın hepsini oğluma vermiştim. Daha sonra kimsesiz ve yardıma muhtaç hale düştüm. Merzifon Huzurevi bana kucak açtı. Orada sunulan hizmet çok güzeldi, evde bakım hizmeti de gayet güzel. Çok memnunuz, Allah herkesten razı olsun.? dedi.

İzmir'den memleketi Merzifon'a geldiğini belirten Namık Baysal ise düşüncelerini şöyle anlattı: ?Aslen Merzifonluyum ama yaklaşık 50 yıl İzmir'de yaşadım. İki evlilik yaptım fakat şuan yalnız birisiyim. Çocuklarımın yurt dışında olması nedeniyle ve yardıma muhtaç durumda olduğum için huzurevine yerleşmeye karar vermiştim. Huzurevi yaşantısına dışardan biraz soğuk bakılsa da ben gayet memnun idim. Çünkü Merzifon'da hareketlilik çok fazla. Bayramlarda ve özel günlerde ziyaretçi akınına uğruyoruz. Şu an huzurevimiz tadilata alındı ama biz dışarıda kalmadık. Bize sıcacık bir ev ortamında hizmet veriliyor. Ev yaşantısını da özlemiştik, şu an özlemimizi gideriyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber