İzmir'de okullar yarın da tatil!

Haber Giriş : 17 Ekim 2005 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de saat 12.46'da meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi Seferihisar açıkları olan 5.9 büyüklüğündeki depremde balkon ve pencerelerden atlayan 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Sabah 08.45'te meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğlen saatlerine kadar çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. Saat 12.46'da merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 5.9 büyüklüğündeki depremle birlikte İzmirliler kendilerini sokağa attı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde deprem nedeniyle izinlerin kaldırıldığı ve 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçildiği belirtildi.

İzmir'deki şirketlerin büyük bölümü çalışanlarını evlerine gönderdi. İzmirliler evlerine girmeden parklarda ve açık alanlarda bekliyor.

URLA'DA 3 ESKİ EVDEN BİRİ YIKILDI, 2 EVİN ÇATISI ÇÖKTÜ
5.7 büyüklüğündeki depremin Urla'da eski bir evin yıkılmasına, 2 evin de çatısının çökmesine yol açtığı, târihî bir evde de çatlaklar oluşturduğu belirlendi.

Seferihisar'da ise deprem sonrasında bazı vatandaşlar sokakta çadır kurdu.

Seferihisar Asil Nadir Çok Programlı Lisesi'nde de depremden dolayı çatlaklar meydana geldi. Depremden sonra öğrencilerin binayı terk ettiği bildirildi.

İZMİR'DE OKULLAR YARIN DA TATİL
İzmir'deki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın da eğitime ara verileceği bildirildi.

İzmir Valiliği tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, meydana gelen depremin artçılarının devam etmesi hasebi ile okulların yarın da tatil edildiği belirtilerek, öğrenci ve öğretmenlerin bir gün izinli sayılacakları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber