Şoförlük kadrolarını tercih edecek adaylar dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haber Gönder" yoluyla iletilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

2012 KPSS tercih kılavuzunda 250'ye yakın şoför kadrosu yer almaktadır.

Bu kadroların kimisinde ehliyete ilave olarak 5 yılllık sürücü belgesine sahip olma şartı aranmaktadır. Bu şartın yer aldığı kadrolarda, ehliyetin 27 Kasım 2007 öncesi alınmış olması gerekmektedir.

Ancak önceki yerleştirmelerde şu hatalar yapılmıştı.

1- Önceki yerleştirmelerde, 5 yıllık ehliyet şartını taşımamasına rağmen, bu şartı içeren kadroları tercih eden adaylar olmuştur.

2- E sınıfı ehliyeti olmamasına rağmen, B sınıfı ehliyeti ile tercih yapan adaylar olmuştur.

Dikkat! ÖSYM sadece mezuniyet ve cinsiyet kontrolü yapmaktadır. ÖSYM, adayın elinde hangi belgeler olup olmadığını bilmeyeceği için, belge kontrolü yapamamaktadır. Bu nedenle yanlış beyana dayanarak ÖSYM'nin yerleştirme yapması mümkündür. Ancak kamu kurumu belgelerdeki şartları arayacak ve istenen şartları taşımayanların atamaları yapılmayacaktır. Bu durumda ise hem kadro boş kalacak, hem de yanlış tercih yapan aday 2013 Haziran, 2013 Kasım ve 2014 Haziran alımlarına başvuramayacaktır.

Hiçbir adayın deneme yapmak veya "nasıl olsa bir yolunu bulup kurumu ikna ederim" şeklinde düşünerek bu türden bir yanlış yapmaması gerekmektedir. Mağdur olan adayın kendisi olacaktır.

2012 KPSS sınav sonuçları 2014 yılındaki sınavlara kadar yapılacak tüm alımlarda geçerlidir. Bu nedenle tüm adayları dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber