Kalça ve bel bölgesindeki kas kısalıkları bel ağrısına neden olabiliyor

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr Sadi Kayıran, bel ağrılarına iskelet sistemindeki bozukluğun yanı sıra yan etmenler olan kalça çevresi ve diz kaslarındaki kısalıkların da neden olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bel ağrıları olanların ağır işlerden uzak durması gerektiğini dile getiren Kayıran, hastalığın iyileşme sürecinde yüzme ve koşu yapmanın faydalı olacağını ifade etti.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Kayıran, bel ağrılarının vücudun arka bölgesinde yer alan yapıların, özellikle omurgayı destekleyen kas, tendon ve ligamanların zorlanması ile ortaya çıktığını söyledi.

Yaşamın herhangi bir döneminde bel ağrısı geçirme olasılığının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ifade eden Kayıran, gelişmiş ülkelerde iş gücü kaybına neden olan hastalıklar sıralamasında bel ağrısının ilk sıralarda yer aldığını dile getirdi.

Her bel ağrısının bel fıtığı olmadığını belirten Kayıran, bel ağrısının en yaygın sebebinin kas iskelet sistemi hastalıkları olduğunu kaydetti. Bunun dışında bel ağrısına neden olan diğer hastalıkların da mutlaka akılda tutulması gerektiğini dile getiren Kayıran, ?Halk arasında bel fıtığı olarak bilinen Lomber Disk Hernisi ise omurgalar arasında bulunan disk materyalinin fizyoanatomik yapısının bozularak komşu sinirlere bası yapması ile ortaya çıkan klinik bir durumdur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber