İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bahçeli: PKK'lıların başka ülkeye gitmelerinden bahsedilmesi af kararıdır/Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarını siyasi taktik olarak değerlendirerek, "Milliyetçi Hareket Partisi, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütüyle arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifinin de arkasındadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki partisinin grup toplantısında, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, dün İspanya yolculuğu öncesinde BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını söylemişti. Bahçeli ise, Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamalarını siyasi bir taktik olarak değerlendirdi ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına sonuna kadar destekçisi olduklarını söyledi. Bahçeli konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri de tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir. Milliyetçi Hareket Partisi, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütüyle arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifinin de arkasındadır."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın silahı bırakan terör örgütü mensuplarının başka ülkelere gidebileceği ile ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, "PKK'lıların başka bir ülkeye gitmelerinden bahsedilmesi, bir af kararıdır." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti'nin bölücü terör örgütünün 'oyuncağı' haline geldiğini; dayatılan talepleri karşılamak için her bahaneye sığınmaya başladığını öne sürdü. PKK'nın AK Parti'den istediği her şeyi aldığını öne süren Bahçeli, bölücü örgütün taleplerinin karşılanmasının ne çözüm ne de huzur sağlamadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın valilerin seçimle işbaşına gelmeleri konusundaki yaklaşımının PKK'nın gökte ararken yerde bulduğu altın fırsat olduğunu aktaran Bahçeli, "Valiler seçimlerle göreve gelecekse, Kandil kontenjanından kaç militanın bu makama oturması düşünülmüş ve kaç caniyle ilgili pazarlık yapılmıştır?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın, Pakistan seyahati dönüşünde uçakta, bölücü terör örgütüne yönelik 'Silahı bırakan PKK'lılar başka ülkelere gidebilir' sözünün PKK ile yapılan pazarlıkların hangi aşamaya geldiğini göstermesi bakımından fikir verdiğini söyleyen Bahçeli, "CHP Genel Başkanının bu fikre katılması ve bugünlerde partisinden bazı bildik simaların 1930'lu yılların isyan elebaşısı eşkıya Rıza'ya iadeyi itibar girişimleri, sürece paralel ilerleyen densizlik ve işbirlikçilik numunesi olarak meydandadır. Başbakan Erdoğan'ın yabancı ülkelere gitmesini önerdiği PKK'lılarla ilgili bundan sonra aşama aşama yeni rezalet hamlelerini duyuracağını bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Biliniz ki, PKK'lıların başka bir ülkeye gitmelerinden bahsedilmesi, bir af kararıdır. Normal şartlarda silahı bırakan terör örgütü mensuplarının işledikleri suçlardan dolayı yakalanarak adalet önüne çıkarılmaları ve haklarında verilecek hükme rıza göstermeleri beklenmelidir. Bu zamana kadar kanına girdikleri şehitlerimizin hesabının sorulması, neden oldukları yıkım ve tahribatın hukuken yaptırıma bağlanması için bu bir mecburiyet ve aynı zamanda devlet olmanın zorunluluğudur. Analarımızın akan gözyaşının ve şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK'lı militanların adalet önüne çıkarılması Türk devleti için şeref meselesidir." dedi.

"MİLLİYETÇİ HAREKET'İ ES GEÇENLER NE YAPABİLECEĞİMİZİ TAHMİN DAHİ EDEMEYECEKLER"

Cinayet işleyenlerin silahı bırakarak yurt dışına çıkabileceklerini belirten Bahçeli, parti olarak buna katlanamayacaklarını ve susmayacaklarını kaydetti. Türkiye hızla iki dilin resmileşeceği bir mecraya doğru sürüklendiğini ifade eden Bahçeli, "Bunun sonunda iki dilli, iki milletli ve iki devletli bir federasyon modelinin vasat bulması kaçınılmaz olacaktır. Bu aynı zamanda bağımsız Kürdistan'ın ilk evresi olacağından büyük bir tehdit halidir. AKP Hükümeti'nin Türkiye'yi getirdiği hazin nokta işte budur. Demokratikleşmeyle ayrılmanın denklemi, barış sözleriyle kavganın önsözü, özgürlük çağrılarıyla Türk milletinin etaplar halinde etnik kimliklere dönüşü sağlanmaya çalışılmaktadır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin bunlara izin ve fırsat vermeyeceğini inşallah muhatapları yaşayarak göreceklerdir. Milliyetçi Hareket'i es geçenler, bizi yok farz edenler ne yapabileceğimizi, aziz milletimiz lehine neleri göze alabileceğimizi tahmin dahi edemeyeceklerdir.

Unutmayınız ki, kulun hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı, Milliyetçi Hareket'in de bir bildiği vardır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber