BDP'lilerin dokunulmazlığını kaldıran fezleke Meclis'te/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin fezlekeleri TBMM'ye gönderildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, kendi sorumluluk alanında katıldıkları faaliyetlerde konuşmalar yapan BDP Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Gültan Kışanak, Özdal Üçer, Emine Ayna ve Nursel Aydoğan'la ilgili inceleme başlatmıştı. Milletvekillerinin katıldıkları her programda suç unsuruna rastlayan savcılık, bazılarıyla ilgili sayıları 5'e varan fezlekeler hazırladı.

BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi ile hazırlanan fezlekeler Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilmişti. Fezlekeler bugün Başbakanlık'tan TBMM Başkanlığı'na gönderildi. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda ele alınacak olan fezlekeler, komisyonda oylandıktan sonra Genel Kurul'a gelecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İspanya'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, BDP'li vekillerle ilgili fezlekelere bundan sonra farklı yaklaşacaklarını açıklamıştı.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile 9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, ''silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçundan TCK ve TMK uyarınca soruşturma açılmasına izin verilmesi talebini içeren dokunulmazlık dosyası, evrak kaydı yapıldıktan sonra TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber