İl özel idaresi, önce başvuru aldı sonra iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl özel idaresi, önce başvuru aldı sonra iptal etti

Bu kurum ne yapmaya çalışıyor?

Ardahan İl Özel İdaresi önce personel alımına çıkmış ama başvurulardan sonra alımı iptal etmiştir. KPSS'ye 3 milyon 700 bin civarı aday girmiştir. Bu adaylar kamu kurumlarına girmek için çırpınmaktadır. Hal böyle iken kamu kurumlarının adayları umutlandırıp sonra yarı yolda bırakmaları güven sarsıcı ve kamu kurumlarına yakışmayan bir durumdur.

Ardahan İl Özel İdaresi başvuruları 07-19 Kasım 2012 tarihlerinde olmak üzere 3 sözleşmeli personel için alım ilanına çıkmıştır. İlan metnine ulaşmak için tıklayınız.

Adaylar masraf yaparak iş umuduyla başvuru yaptılar

İş umuduyla alım ilanlarını takip eden adaylar ilanda belirtilen tarihlerde istenen evraklarla beraber il özel idaresine başvurularını yaptılar. Başvuru sonuçlarını heyecanla bekleyen adaylar ise Ardahan İl Özel İdaresi tarafından yapılan bir duyuru ile şok oldular.

Sonuç bekleyen adaylara şok eden duyuru

Yapılan duyuru ile Ardahan İl Özel İdaresi, 2012 yılı bütçesi yetersizliği nedeniyle adayların masraf yaparak başvurduğu sözleşmeli personel alımını iptal ettiğini bildirmiştir. İptal duyurusunu incelemek için tıklayınız

Bu durum kamu kurumlarına duyulan saygı ve güvenin sürekliliği açısından hiç de hoş değildir.

Konunun hukuki boyutu

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre sözleşmeli personel çalıştırılması hususunda Belediye Kanunu 49'uncu madde uygulanacaktır.

Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinde ise ?Belediyenin yıllık toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin ?. yüzde otuzunu aşamaz. ?. Yıl içerisinde ?. personel giderlerinin söz konusu oranları aşması durumunda, ? izleyen yıllarda personel giderleri bu oranların altına ininceye kadar yeni personel alımı yapılamaz. ?.. ?.. hükmü yer alıyor.

Mevzuata göre bu alımın devam etmesi mümkündür

Yukarıdaki hükümde görüldüğü üzere kurum istese bu alımı tamamlayabilirdi. Bunun tek yaptırımı, personel giderlerinin ilgili oranlar altına düşene kadar sonraki sene personel alımı yapılamamasıdır.

Kamu kurumuna yakışan nedir?

Ardahan İl Özel İdaresi'nin alım ilanına çıktıktan sonra hemen bu ilanı iptal etmeyip bir de başvuruları aldıktan sonra mali sebeplerle alımı iptal etmesi gerçekten mağdur edicidir.

Bir kamu kurumuna yakışan ise ilana çıkılmış ve başvuruları alınmış bir personel alımından mali sebepler bahane edilerek vazgeçilmemesidir. Söz konusu mali sınırlamalar nedeniyle sonraki sene yeni personel almamak pahasına da olsa bu alım tamamlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber