Kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçı ve tabelacılar maliyeye bildiriliyor

Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçı ve tabelacıların vergisini ödeyip, işçi çalıştıran esnafa büyük zarar verdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davulcu, korsan fotoğrafçı ve tabelacıları tespit ederek maliyeye bildirimde bulunduklarını bildirdi.

Cevat Davulcu, yaptığı açıklamada, odaya kayıt olmadan, vergi ödemeden merdiven altı diye tabir edilen iş yerlerine karşı olduklarını belirtti. Korsan çalışanların vergisini ödeyen, yanında sigortalı işçi çalıştıran, işyeri kirası ödeyen esnafa büyük zararının olduğunu kaydeden Davulcu, "Tüm iyi niyetimize rağmen kayıt dışı çalışmaktan vazgeçmeyen korsan fotoğrafçıları tespit ederek maliyeye şikayette bulunuyoruz." diye konuştu.

Oda olarak üyelerin zarar görmesini engellemek için yasal her türlü yola başvuracaklarını ifade eden Davulcu, şunları söyledi; "Kayıt dışı çalışanlar vergi ve diğer alacakları ödemediğinden işini adam gibi yapan esnaftan daha düşük maliyetlerle piyasaya iş yapmaktadır. Dolayısı ile haksız bir rekabet söz konusudur."

Özellikle düğün salonlarına fotoğrafçılık hizmeti verenler arasında kayıt dışı çalışanlara çok rastlandığını dile getiren Davulcu, salon sahiplerinin ucuza kaçarak daha fazla kar amacıyla tercih ettikleri bu yöntemin suç teşkil ettiğini vurguladı. Ajans ve tabela hizmetlerinde de derme çatma yerlerde kayıt dışı çalışanları tespit ederek uyardıklarını anlatan Davulcu, haksız kazanca asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Davulcu, 1 ay içinde 5 kişi hakkında kayıt dışı çalıştıkları gerekçesi ile maliyeye şikayette bulunduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber