Gümüşhane'den Fazıl Çelik'e kınama

Gümüşhane'de Belediye Başkanı Mustafa Canlı, iktidar ve muhalefet partilerinin il başkanları ile sivil toplum örgütü başkanları bir araya gelerek Prof.Dr. Fazıl Çelik'i kınadı ve tüm Gümüşhanelilerden özür dilemeye ve Gümüşhane düşmanlığı yapmaktan vazgeçmeye davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Meclisi Salonunda bir araya gelen heyet, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in Bayburt'ta düzenlenen bir konferansta sarf ettiği ?Gümüşhaneli hemşerilerim bana kızıyorlar. Gümüşhane iki dağ arasına sıkışmış bir kasaba niteliğinde şehir. 100 sene geçse yine kasaba kalmaya mahkumdur. Gelişmeye müsait olamayan bir yerden tren geçmiş geçmemiş ne fark eder. 'Bizim madenlerimiz var' diyorlar. Ne madeni var, ne kadar? Araştırdık 110 kilo. Bunu çantasında taşır insanlar?? sözlerinin tüm Gümüşhanelileri üzdüğü belirtilerek ortak bir deklarasyon yayımlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Sait Özdamar, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, DP İl Başkanı Ethem Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, Kamu-Sen İl Başkanı Fevzi Akçay, KESK İl Temsilcisi Cemil Kara, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, GİKDER Başkanı Selim Nas, GİAD Başkanı Abdullah Yavuz, GÜSİAD Şube Temsilcisi Ali Ateş'in imza attığı bildiride şu ifadeler kullanıldı: ?Sayın Çelik'in, bir ilim adamına yakışmayan bu ifadelerinin yanı sıra, bir ilim adamına yine yakışmayan bilimsel verilerden uzak rakamlar ifade etmesi bizi hayrette bırakmıştır. Bu bağlamda Sayın Çelik, küçümsediği Gümüşhane'deki maden rezervlerinin ne kadar olduğunu devletin bu konuda en yetkili kurumu olan MTA'dan bilgi alarak konuşsaydı daha iyi olurdu.

PROF.DR. FAZIL ÇELİK GÜMÜŞHANE DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

?Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon Demiryolu? projesi gündeme geldiği andan itibaren bu projeye karşı çıkan Sayın Prof. Dr. Fazıl Çelik, görüldüğü gibi, son yaptığı konuşmayla da bu karşı oluşunu bir adım daha ileri götürüp küçük düşürücü ifadeler kullanarak Gümüşhane düşmanlığı yapmaya başlamıştır.

Sayın Çelik'in bu düşmanlığını anlamamız mümkün değildir. Sayın Çelik'in, yaşantısının herhangi bir bölümünde kendisine travma yaşatan Gümüşhaneli herhangi birisiyle yaşadığı bir olay mı var ki, sürekli Gümüşhane aleyhine sözler sarf etmekte, davranışlar sergilemektedir. Sayın Çelik'i kınıyor, tüm Gümüşhanelilerden özür dilemeye ve Gümüşhane düşmanlığı yapmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber