28 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.45'te Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, saat 11.00'da Plevneliev ile baş başa görüşecek, saat 11.30'da heyetlerarası görüşmelere katılacak, saat 12.30'da konuk Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 14.30'da Senegal Başbakanı Abdul Mbaye ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.30'da konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 11.00'da Senegal Başbakanı Abdul Mbaye ile bir araya gelecek saat 15.30'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.30'da Başbakanlık Resmi Konut'ta Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüşecek, saat 16.00'da Senegal Başbakanı Abdul Mbaye'yi Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından konuk Başbakan Mbaye ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 18.45'te Mbaye onuruna Resmi Konut'ta akşam yemeği verecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'te Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- TBMM Adalet Komisyonu saat 10.30'da, kamuoyunda ''anadilde savunma hakkı'' olarak nitelenen tasarıyı görüşmeye devam edecek.

- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda saat 10.30'da asker hakları konusu ele alınacak.

- TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, saat 15.15'te 5 kamu denetçisi için seçim yapacak.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.30'da bazı uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

- CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, saat 10.30'da, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan saat 11.00'da, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri saat 11.30'da, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, saat 12.00'da, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 09.00'da İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü'nde ?50 Yılda Türkiye Ekonomisinin Dönüşümü - Özel Teşebbüs Dinamiği? konulu seminere katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansı'na katılacak.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 12.45'te TÜSİAD Komisyonu üyelerini kabul edecek, saat 14.30'da AB Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Jean Maurice Ripert ile görüşecek, saat 16.00'da Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ileTBMM'de görüşecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 14.30'da Azerbaycan Bakanlar Kurulu Üyesi ve Devlet Göç Hizmeti İdaresi Başkanı Firudin Nebiyev ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, saat 10.00'da Ankara Sanayi Odası'nın kasım ayı meclis toplantısına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 11.00'da Tunuslu mevkidaşı Tarek Dhiab ve beraberindeki heyetle makamında görüşecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da saat 10.00'da Wow Kongre Merkez'inde ?Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Resmi Açılış Seremonisi?ne, saat 10.45'te İstanbul Fuar Merkezi'nde stant ziyaretlerine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Merkez Yönetim Kurulu, saat 11.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 14.00'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen ?Bosna Hersek-Dün ve Bugün? konulu konferansa katılacak, saat 19.00'da Sultabeyli Kültür Merkezi'nde Sultan II. Abdulhamid Han'ın hayatından kesitler sunan 'Eskitilmiş Kılıç' adlı tiyatro oyununun galasına katılacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 14.00'da parti genel merkezinde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz Gülcebay ve Ulaşım İş Sendikası Genel Başkanı Adem Çalışkan ile görüşecek.

- BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, saat 14.00'da Tuzyuçayır Alyans Düğün Salonu'nda BDP Mamak İlçe Örgütü tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TOBB Türkiye Yükseköğretim Meclisi, saat 16.00'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın katılımıyla Yeni Yükseköğretim Kurulu Yasa Taslağı'nı görüşecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 10.30'da Ala Restoran'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- Güney Kore'li bir grup iş adamı, saat 10.30'da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Malıköy Şantiyesi'ni ziyaret edecek.

- ?Valiliklerdeki İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile İl Ticaret Odalarındaki Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlularının AB Farkındalıklarının Artırılması? konulu program, saat 09.00'da Hotel Midi'de başlayacak.

- Türk Sağlık-Sen üyeleri, saat 13.00'da İbn-i Sina Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 11.30'da TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapacak.

- Özgür-Der Üniversite Gençliği, saat:14.00'da Beyazıt Meydanı'nda Suriye'ye destek eylemi yapacak

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarafından örtü altı sebze üretiminin sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı ?l. Ulusal Bitki Sağlığı Sebze, Endüstri ve Süs Bitkileri Çalışma Grubu Örtüaltı? konulu toplantı Antalya'da Kervansaray Otel'de başlıyor.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Türkiye Milli Futbol Takımının Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, saat 11.00'de Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde diyaliz hastalarını ziyaret edecek ve basın toplantısı düzenleyecekler.

- Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda 5 maç yapılacak, program şöyle:

13.00 TKİ Tavşanlı Linyitspor - Medical Park Antalyaspor

15.30 Göztepe - Orduspor

18.00 Adanaspor - 1461 Trabzon

18.30 Beşiktaş - Ankaragücü

20.30 Fenerbahçe - Pendikspor

- Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenen Soccerex Uluslararası Fuarı bugün sona erecek.

- Fenerbahçe'nin eski tercümanı Samet Güzel, saat 11.00'de Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde öğrencileriyle bir araya gelecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek. Gül, ayrıca, Senegal Başbakanı Abdul Mbaye'yi kabul edecek. (10.45 / 11.00 / 11.30 / 12.30 / 14.30 / 19.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüşecek. Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdul Mbaye'yi resmi törenle karşılayacak, onuruna resmi akşam yemeği verecek. (13.30 / 16.00 / 18.45)

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Bakanlar Kurulu üyesi ve Devlet Göç Hizmeti İdaresi Başkanı Firudin Nebiyev ile görüşecek. (14.30)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MEB Şura Salonu'nda TÜBİTAK Bilim Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılacak. (11.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Sanayi Odası (ASO) Kasım ayı meclis toplantısına katılacak. (09.45)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Crowne Plaza Hotel'de düzenlenen Türkiye'de Kamu - Özel Sektör İşbirlikleri Projeleri Uluslararası Konferansı'na katılacak. Bakan Şimşek, ardından, Batman Çayı Islahı Temel Atma Töreni'ne katılacak. (09.00 / 11.00)

İstanbul Ticaret Odası, İktisadi Araştırmalar Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği ?50 Yılda Türkiye Ekonomisinin Dönüşümü - Özel Teşebbüs Dinamiği' konulu sempozyum, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. Seminere, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Antalya'da 2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansı'na katılacak. (09.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır'da TOKİ kura çekimi ile Silvan Aile Destek Merkezi'nin açılışına katılacak, partisinin il başkanlığını ve valiliği ziyaret edecek. (11.30-19.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de KEİ Üye Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı ile Çiğli Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni'ne katılacak. (09.30-13.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kocaeli Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılacak.(10.30)

Mardin'in Ömerli ilçesi kırsalında şehit olan Jandarma Astsubay İlker Düzova'nın cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verilecek. (12.00)

Bayrampaşa Cezaevi'nde 2000 yılında yapılan 'Hayata Dönüş' operasyonuna ilişkin açılan davanın görülmesine, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

Süleyman Soylu: 94 seçimlerinde Dalan'a tepki olarak boş oy kullandım, annem Erdoğan'a oy verdi.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti'ye geçmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yollarının defalarca kesiştiğini anlattı. Anılarını anlatan Soylu, özellikle 1994 yerel seçimlerinde kendisi de İstanbul'da bir ilçenin DYP'li başkanı olmasına rağmen, DYP'nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Bedrettin Dalan'ı tasvip etmedikleri için büyükşehir için oy istemediklerini söyledi. Soylu, 94 seçimlerinde Refah Partisi'nin İstanbul adayı Recep Tayyip Erdoğan için annesi ile aralarında geçen ilginç diyaloğu anlattı.

İran gizli servisine bilgi aktardıkları gerekçesiyle tutuklanan ve en büyük casusluk davası olarak nitelendirilen; aralarında eski korucuların da bulunduğu 11 kişi, Erzurum 2. Ağır Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.

Söylediği şarkılardan dolayı 37 yıldır ülkesine dönemediğini söyleyen Kürt müziğinin önde gelen sanatçılarından Şivan Perwer, yararlı olmak için doğduğu topraklara artık gitmek istediğini söyledi. Perwer, sadece Diyarbakır'da değil Trabzon'da da konser vermeyi hayal ettiğini ifade etti. Erbil (Özel)

Suriye ve Mısır ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçlarına; TKİ Tavşanlı Linyitspor - Medical Park Antalyaspor, Göztepe - Orduspor, Adanaspor - 1461 Trabzon, Beşiktaş - MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe - Pendikspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00/15.30/18.00/18.30/20.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber