Kasklı hırsız önce kameraya sonra polise yakalandı

Güvenlik kamerasını dikkatlice izleyen polis, kaskın yüz bölümünün görünmesi nedeniyle tespit ettiği şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da kask takıp bisiklet çalan ardından, o bisikletle bir iş yerine giderek camını taşla kırdıktan sonra yardım kutusu ile yazar kasayı söküp çalan hırsızlık şüphelisi, güvenlik kamerasına yakalandı. Güvenlik kamerasını dikkatlice izleyen polis, kaskın yüz bölümünün görünmesi nedeniyle tespit ettiği şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Ferit Paşa Mahallesi Nalçacı Caddesi'nde meydana geldi. Hırsızlıktan kaydı bulunan Orhan K. (22), aynı cadde üzerinde ilk önce bisiklet çaldı. Şüpheli şahıs, daha sonra yanında getirdiği kaskı takarak bir kafenin önüne geldi. Yerden aldığı taşları iş yerinin camına birkaç defa atıp kırdıktan sonra içeriye giren şüpheli, ilk önce bozuk para bulunan yardım kutusunu çaldı, ardından da yazar kasanın bulunduğu yere geldi. İlk önce anahtarla içinde bin lira olan yazar kasayı açmaya çalışan hırsız, kasayı açamayınca yerinden söküp aldı.

Elindeki kasayla birlikte bisikletine binen şüpheli kayıplara karıştı. Polis hırsızlık olayının ardından şüpheliyi yakalamak için çalışmalara başladı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, kask takan şahsın ön kısmından görünen yüzü sayesinde şüphelinin Orhan K. olduğunu belirledi. Yapılan çalışma sonucunda şüpheli şahıs, polis tarafından kısa sürede yakaladı. Suçunu itiraf eden şüpheli, kasayı parçalayıp paraları aldığını daha sonra kasayı çöpe attığını söyledi. Mahkemeye sevk edilen Orhan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber