Kendini hırsızlıkla suçlayan arkadaşını öldürdüğü iddia edilen sanığa...

Adana'da kendisini hırsızlık yapmakla suçlayan arkadaşının boğazını keserek öldürdüğü ileri sürülen bir kişi hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Almanya'da doğup ailesiyle yaşayan Mürsel Gürsel Ünver (37), hırsızlık suçundan bir süre önce sınır dışı edildi. Türkiye'ye gelince uyuşturucu kullanan Ünver, 2.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra çıktı. Toros Mahallesi 78170 sokak Çağın- 2 Apartmanı giriş katında tek başına yaşayan Ünver, 5 Kasım'da evine gelen arkadaşı Serdar B.'yi (23) 2 yıl önce kaybolan cep telefonunu çalmakla suçladı. Çıkan tartışmada Serdar B, karnından ve kolundan bıçakladığı Ünver'in boğazını kestikten sonra motosikletiyle kaçtı. Ünver'in cesedini komşuları bulundu. Katil zanlısı Serdar B. ise evinde yakalanarak tutuklandı.

Cep telefonu yüzünden çıktığı sanılan cinayetle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı Serdar B, hakkında, ?Kasten öldürme' suçundan Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istediği Serdar B'nin arkadaşını haksız tahrik altında öldürdüğünü iddianamesinde belirterek verilecek cezada indirim yapılmasını da talep etti. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Serdar B, savcılıkta verdiği savunmasında, arkadaşını kendisine ?s?. ol git' deyip bıçakla saldırdığı için öldürmek zorunda kaldığını söyledi. Ünver'i 5 yıldır aynı yerde oturdukları için tanıdığını ifade eden sanık, cinayet anını şöyle anlatmıştı:

?Ben daha sonra mahalleden taşındım. Ancak zaman zaman eski mahalleme giderdim. Yaklaşık 2 ay önce mahalleye gittiğimde Mürsel'in evinde misafirleri vardı. Kendisine selam verdim. O da misafir geldiğimi sanıp, eve misafir kabul etmediğini belirtip küfür edip kovaladı. Olay günü de selam verdim. Konuşurken kendisine bana söylediği ?s? ol git' sözünü hatırlatıp, zoruma gittiğini söyledim. Bu lafıma kızıp yine ?s?. ol git' dedi. ?Ne küfür ediyorsun' diye karşılık verince üzerime saldırdı. Yumruk vurdu. Geri çekilince, mutfaktan bıçak aldı. Motorumla kaçmak isterken bıçağı salladı, ben de kendi korumak için çakı bıçağımı rastgele salladım. Neresine değdi bilmiyorum. Ama, yaralı haliyle hala beni kovalıyordu. Öldüğünü polislerden öğrendim. Kendimi savunduğum için suçum yoktur. Maktul uyuşturucu kullanan her türlü kötü yola bulaşmış bir insandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber