Bakanlık, ilaç mümessillerine akılcı ilaç kullanımını anlatacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde 23 bin ilaç mümessiline vereceği eğitimlere akılcı ilaç kullanımını da dahil etti.

Bu konuda farkındalık oluşturmak isteyen Bakanlık, her gün onlarca hekim ve eczane görüşmesi yapan mümessillerin de desteğini almak istiyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz, Türkiye genelinde tıbbi ürün tanıtım elemanı 23 bin mümessil bulunduğunu söyledi. Ekim ayında yayınlanan yönetmelik ile her mümessilin zorunlu bir eğitime tabi tutularak, yetki sertifikası alacağını hatırlatan Gürsöz, "Bu eğitimlerde en önemli konu başlığı akılcı ilaç kullanımı olacak. Her gün onlarca hekim ve eczane ziyareti yapan ilaç mümessillerinin akılcı ilaç kullanımı konusunda bize destek olmalarını istiyoruz." dedi.

Eğitim müfredatının hazırlanması için bilim adamlarının da bulunduğu bir komisyon oluşturulduğunu aktaran Gürsöz, "Komisyon 6 ay çalışarak eğitim müfredatını hazırlayacak. Daha sonra da bir plan dahilinde tüm mümessillere bu eğitimleri vermeye başlayacağız. Eğitimler önümüzdeki yıl sonunda ya da en geç 2014 yılında başlayacak." diye konuştu. Gürsöz eğitimlerin 4 yılda bir tekrarlanacağını söyledi.

Söz konusu yönetmelik ile hekimlerin en fazla yılda üç kez ilaç firması sponsorlu kongrelere katılabileceği şeklinde bir sınırlama getirdiklerini de hatırlatan Gürsöz, "Bu kongrelerden sadece bir tanesi yurt dışında olabilir. Ancak sunum için kongrelere katılan hekimler istisna olacak." ifadesini kullandı.

Yapılan düzenlemeler ile alanı izleme ve değerlendirme sürecine tabi tuttuklarını aktaran Gürsöz, "Hangi mümessil hangi bölgede çalışıyor, kayıt altına alınacak. Bu alanı daha net görmemizi sağlayacak. Sonuçta izleyebildiğiniz alana hakim olabilirsiniz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber