Erzurum'da suç örgütü operasyonu: 8 gözaltı

Erzurum'da, "suç örgütü kurmak", "tefecilik yapmak" ve "tehdit ve kasten adam yaralama" olaylarına karıştıkları iddia edilen bir gruba yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da, "suç örgütü kurmak", "tefecilik yapmak" ve "tehdit ve kasten adam yaralama" olaylarına karıştıkları iddia edilen bir gruba yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından kent merkezinde "Altaylar Grubu" olarak bilinen suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda, 12 ayrı adreste arama yapıldı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, çok sayıda araç satış sözleşmesi, tapu senedi, senet, borçluların hesaplarının bulunduğu ajanda, çeşitli belgeler ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Ekipler, aralarında çete lideri olduğu öne sürülen N.A. ve G.A, B.A, E.A, O.A, M.Ç, S.S. ve H.A'yı gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan 8 zanlının, çeşitli tarihlerde tefecilik yapmak amacıyla bir araya geldikleri, bankalara kredi borcu olan veya nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşların durumlarını fırsat bilerek kendilerine faizle nakit para verdikleri, verdikleri nakit paraları galericilik adı altında araç alım-satımı yapmış gibi gösterip tefecilik suçunu kamufle ettikleri, paralarını gününde ödemeyen vatandaşları darp veya tehdit ederek zorla senet imzalattıkları tespit edildi.

N.A'nın liderliğini yaptığı suç örgütünün 17 ayrı tefecilik, tehdit ve kasten yaralama suçunu işlediği, 26 kişiyi mağdur ettikleri belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, "suç örgütü kurmak",

"tefecilik yapmak" ve "tehdit ve kasten adam yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber