Erdoğan: Bütçe açığı 8.1 milyar YTL'ye geriledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2005 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın bütçe açığının, geçen yıla göre yüzde 60 küçülerek 8.1 milyar YTL'ye gerilediğini; bütçe açığının, AB'nin Maastricht Kriterleri'ne uygun bir düzeye geldiğini söyledi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni bütçenin, Türkiye'nin imkanlarıyla kaynaklarını buluşturacak, üretimi, kalkınmayı, rekabeti, sosyal adaleti ve Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçlarını hedefleyen bir bütçe olacağını bildirdi.

AK Parti iktidarı olarak bütçe konusunda yeni bir reform getirdiklerini kaydeden Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde ilk defa çok yıllı (3 yıllık), gelecek 3 yılı öngören bir bütçe hazırladıklarını belirtti. Bunun, Türkiye'de ekonominin istikrarlı, güvenilir, sağlıklı gerçekleşip, kökleştiği anlamına geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu realite, AK Parti iktidarının gerçekleştirebileceği bir devrimdir. Bütün sektörler için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Hükümet olarak bizler de bu hedeflerle kendimizi bağladık.

Bütçe açığı yüzde 60 küçülmeyle 8.1 milyar YTL düzeyine gerilemiştir. Bu açık, geçen yıl 21 milyar YTL olarak gerçekleşmişti. Aradaki 12 milyar YTL açık kapanmıştır. Türkiye'nin 30 yıl konuştuğu, Türkiye'nin en büyük meselesi olan bütçe açığı, AB'nin Maastricht Kriterleri'ne uygun bir düzeye artık geliyor.

Bütçe, kamu kesiminde mali disiplini sağlamak, kamu kaynaklarının etkinliği ve verimliliğini artırmak yönünde attığımız reform adımlarının ruhuna da uygun olacaktır.

Bu bütçe ile 2006 yılında, 2005'e göre ciddi manada bir artış da yatırımlarda olacak. Yatırımlar 2006'da bir önceki yıla göre hız kazanacak."

Köylere, yol, su ve elektrik götürülmesini sağlayan projenin de hız kazanacağını bildiren Erdoğan, bu projelerin büyük bölümünü 2006 sonunda bitirme arzusunda olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber