Cumhurbaşkanı Sezer'in, Eximbank'ta çalışan damadı , hiçbir müfettişlik kariyeri olmamasına rağmen, bu bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Haber Giriş : 05 Kasım 2003 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer'in, Eximbank'ta çalışan damadı , hiçbir müfettişlik kariyeri olmamasına rağmen, bu bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Eximbank'ta çalışan damadının yükselmesi konuşuluyor. Sezer'in, iki kızı bir oğlu bulunuyor. Sezer'in büyük kızı Zeynep Sezer ve eşi Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, Eximbank'ın, sigortacılık bölümünde işe başladılar. Sezer'in damadı, 17 yıldır bankanın sigortacılık bölümünde çalışıyor. Memur olarak girdiği bu bölümde uzmanlığa, müdür yardımcılığına ve müdürlüğe geçti. 2002 yılı sonunda BDDK'nın incelemeye aldığı Eximbank'ta bir teftiş kurulu olmadığı belirlendi. BDDK, bankada böyle bir müessesenin kurulmasını istedi. Eximbank yönetimi, BDDK'nın talepleri doğrultusunda bir teftiş kurulu başkanlığı oluşturdu. Başına da Cumhurbaşkanı Sezer'in, hiç bir müfettişlik tecrübesi olmayan, denetim biriminde çalışmamış damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu'nu atadı. Damat Kısacıkoğlu, sigorta işlemleri müdürlüğünden, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanmış oldu. Eşi Zeynep Kısacıkoğlu da aynı dönemde bankanın sigorta işlemleri alıcı riski değerlendirme müdürlüğüne atandı. Karar için BDDK'dan da görüş alındı. BDDK, hiçbir müfettişlik kariyeri olmamasına rağmen, mevzuata uygun olduğunu belirterek Kısacıkoğlu'nun atamasına onay verdi. Atamayla ilgili görüşünü sorduğumuz Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Osman Aslan, olayı doğruladı. Öte yandan, bir kamu kurumunda Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanmak için uzun süre denetim biriminde çalışmak gerektiği belirlendi. Mevzuata göre, bir kişi müfettiş olmadan önce üç yıl muavinlik yapıyor. Ardından yeterlilik sınavına giriyor. Başarılı olursa müfettiş olarak görevini sürdürüyor. Bir müfettişin Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanması içinse en az 5 yıl müfettişlik görevinde bulunması gerekiyor. Bu süre kurumuna göre değişiyor.

yanişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber