KESK, '2013 Yılı Bütçesi'ni protesto etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK İstanbul Şubeler Platformu, ?2013 Yılı Bütçesi'ni protesto etti. İstanbul Defterdarlığı önündeki eylem basın açıklamalarının ardından olaysız bitti.

Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi saat 12.30 sıralarında Fatih'teki İstanbul Defterdarlığı önünde toplandı. ?Savaşa, ranta, talana değil ekmekçiye bütçe' yazılı pankart açan grup, ?Sözleşmeli köle olmayacağız', ?Keyfi atamalara hayır' , ?İş güvencesiz 657'ye hayır' ve ?Güçlüyüz kazanacağız' yazan dövizler taşıdı. ?Hükümet bütçeni al başına çal' ve ?Güvenli gelecek istiyoruz' şeklinde slogan atan eylemciler alkışlarla 2013 Yılı Bütçesi'ni protesto etti.

Grup adına yapılan basın açıklamalarında da eğitim ve sağlığa yeterince bütçe ayrılmadığı ileri sürüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan Büyükşehir Belediyeler Yasa Tasarısı'nın da geri çekilmesi istendi. Söz konusu yasa tasarısının yoksulluğun artmasına sebep olacağı ve merkezden uzak yerlerin hizmet almasını zorlaşacağı iddia edildi.

Grup, açıklamaların ardından davul zurna eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber