Milli gelirin adaletsiz dağıtılmasından emekliler rahatsız

Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, milli gelirin adil dağıtılmadığını, ülkemizde en zenginle en yoksul arasındaki gelir farkının gittikçe açılmakta olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de milli gelirin yükseldiğinin söylendiğini ancak emeklilere yansıyan bir durumun olmadığını kaydeden Soysaldı, ?Bu ülkede enflasyon dar gelirli, sabit gelirli, yardımlarla yaşayanlar ve bir de emeklileri ezildikçe eziliyor ama tuzu kuru olanların haberi bile yok. Büyüme ve refah payı kimlere dağıtılır da emeklilerin haberi olmaz.? dedi.

Emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alan kamu emekçilerinin aynı şartlardaki özel sektör çalışanlarına göre yarı yarıya daha perişan halde olduklarını ifade eden Soysaldı, ? Yıllara göre emekli maaşlarındaki nominal artış, yıllık enflasyon oranının altında kalmıştır. Bunu kapatmak için, maaşlar reel olarak yükseltilmelidir. Adil bir gelir dağılımı olacaksa en azından böyle olmalıdır. Milli gelirin büyüklüğü kadar gelirin dağılımı da hayati bir önem taşımaktadır. Sosyal politika uygulamaları, maliye ve para politikaları, ücret ve vergi sistemleri ile milli gelir adil bir şekilde dağıtılmalı; ülkemizde en zenginle en yoksul arasında gelir farkı gittikçe açılıyor.? diye konuştu.

Soysaldı, emeklilerin isteklerini ise şu şekilde sıraladı, ? 2013 bütçesinde; milli gelir artışından emeklilere de pay verilmeli. Maaşlar hedeflenen enflasyon yerine, gerçekleşen enflasyona göre artırılmalı. Emekli maaşlarına refah payı verilmeli. Çalıştığımız zaman verilen ek gösterge yeniden düzenlenmeli. Makam tazminatları alt kademelere de verilmeli. ÖTV ve KDV gibi vergilerin oranları düşürülmeli, Gelir Vergisi yaygınlaştırılmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber