Suriyeli mülteciler kamp müdürü Özcan için 11 bin imza topladı

Kilis'in Öncüpınar sınır kapısındaki mülteci kampında barınan 11 bin Suriyeli, Kamp Müdürü Zafer Özcan'ın hizmet ve ilgisine teşekkür amaçlı olarak topladıkları 11 bin imzayı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kilis valisine gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nde amir olarak görev yapan Zafer Özcan, 2 ay önce Kilis Öncüpınar Mülteci Kampı'na gönderildi. Burada kamp müdürlüğü görevine geçici olarak atanan Özcan, 60 günlük görev süresi içerisinde Suriyeli mülteciler tarafından çok sevildi. Mesai saati kavramı bilmeden, Allah rızası için hizmet eden, sıcak ve dostane ilişkiler kuran Özcan'ın kamp müdürlüğünden ayrılmaması için mülteciler imza kampanyası başlattı.

Özcan, görev süresi dolduğu için Erzurum'a döndü. Suriyeli mülteciler, 3 gün içerisinde 11 bin imza topladı. Suriyeli Mülteciler topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a gönderdi. Ayrıca, El Cizare haber kanalı da mültecilerin Zafer Özcan için topladıkları imza kampanyasını haberleştirdi. Suriye'deki haber kanalları da mültecilerin imza kampanyasına bültenlerinde geniş yer verdi.

Arapça olarak ortak metin kaleme alan mülteciler, imza dilekçesinin sunum kısmında, şu ifadelere yer verdi: "Ey müslümanlar, Biz Kilis konteyner halkı, Suriyeli mülteciler olarak biz Türkiye Cumhuriyeti'nden, Başbakandan, bakanlardan bir arzumuz vardır. Müdür olarak Öncüpınar Mülteci Kampı'na Zafer Bey'in müdür olarak kalmasını istiyoruz. Sebep olarak Allah rızası için çalışmalarından dolayı Suriye vatandaşlarını, Suriye vatandaşlarından daha çok düşündüğünden dolayı, cumartesi, pazar günleri sabahtan akşam 11'lere kadar burada kalıp çalışarak, her türlü sıkıntımızı konumu çerçevesinde çözerek bize hizmet sunmaktadır. Buradaki bütün Suriye vatandaşlarını Allah misafiri olarak görüp, Allah rızası için çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden ve siz saygıdeğer büyüklerimizden konteyner müdürlüğüne yeniden atanmasını istiyoruz. Çok çok teşekkür ederiz, bizi kabul edip, bize bu derece insanlıkta bulunup, bize yardımlarınızdan dolayı, başta T.C Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, valiler ve en alt mercilere kadar çalışan bütün Türk insanlarına ve halkına çok ama çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, Allah'a emanet olun. Selaman aleyküm."

Zafer Özcan ise kamu görevlisi olduğu için açıklama yapamayacağını, ancak mülteci kampında görevini layıkıyla yerine yapmaya çalıştığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber