GTO ve EBSO başkanlarından anlamlı mesaj: Biz biriz ve birlikteyiz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, ?Ülkemizin Doğusu da Batısı da bizim için birdir. Mutluluklarımız gibi acılarımız da ortaktır. Biz biriz ve beraberiz.? diyerek, yaşanan terör olayları karşısında birlik mesajı verdiler.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulu üyeleri, GTO'yu ziyaret etti. GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep ile İzmir arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının yanı sıra önemli ticari ilişkiler bulunduğuna dikkat çekti.

Genellikle iş amaçlı gezilerin yurt dışına yapıldığını, ancak yurt içi gezilerine önem verilmediğini belirten Başkan Aslan, ?Sürekli olarak yurt dışına inceleme gezileri yapılıyor, heyetler gönderiliyor. Oralarda neler üretiliyor, ne tür ürünler rağbet görüyor, bunlar inceleniyor ve biliniyor. Ancak aynı şey ülkemizin hangi ilinde, hangi bölgesinde ne üretiliyor, hangi ürünler pazarlanıyor, bunları bilmiyoruz. Bu anlamda da odalarımızın ve iş adamlarımızın duyarlılık göstermesi gerekir diye düşünüyorum. Özellikle ihracat ağırlıklı çalışan firmalarımıza bu anlamda yapılacak çalışmaların büyük katkısı olacaktır. Bu ülkemizin daha fazla ihracat gerçekleştirmesi ve ekonomimizin gelişmesi için de önemli etkileşimi beraberinde getirecektir.? dedi.

Konuşmasında, Gaziantep'in ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Aslan, Gaziantep'in sahip olduğu sanayi ve ticaret potansiyelinin bölgedeki başka hiçbir ülke şehrinde bulunmadığına işaret etti. Aslan, ?Gaziantep, bölgede birçok alanda öncü bir kenttir. Sanayi ve ticaret alanındaki gelişimin yanı sıra turizm alanında da önemli bir potansiyelimiz var ve bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Kent olarak yabancı iş adamlarına ?Gelin kentimize yatırım yapın' yerine, ?Gelin birlikte iş yapalım' diyoruz. Kent olarak, gelecekle ilgili önemli hedeflerimiz var ve bu hedeflere ortak akıl anlayışı içerisinde emin adımlarla ilerliyoruz.? diye konuştu.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yaşanan terör olaylarının karşısında olduklarını kaydetti. Yorgancılar, "İzmir'in toplumsal yapısıyla, kültürüyle, dünya bakışıyla, modernliğiyle apayrı bir özelliği vardır. Bizler biriz, birlikteyiz. Bu birlikteliğimizin göstergesi olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin Paris'i diyebileceğimiz, yani en gelişmiş ili olan Gaziantep'teyiz.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, GTO Başkan Aslan ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, günün anısına karşılıklı olarak çeşitli hediyeler, plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber