Karikatürle ekoloji ve teknolojiyi anlattılar

Denizli Belediyesi, İssimo Home Tekstil ve Karikatürcüler Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen "Ekoloji ve Teknoloji" konulu ulusal karikatür yarışması sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Osman Zolan, Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilcisi Mehmet Selçuk ve İssimo Home Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, dereceye giren eserleri bir basın toplantısıyla açıkladı.

Başkan Zolan, ekolojik dengeyi korumak için yarışmaya katılan her yarışmacının adını taşıyan ağaçlardan oluşan bir hatıra ormanı kurulacağını söyledi. Beklediğinden daha güzel sonuçlar çıktığını ifade eden Zolan, ?İyi ki böyle bir yarışma düzenledik. Teknolojiyle beraber doğayı da korumak gerekir. Karikatür, ciltlerce kitapta anlatılmak isteneni en güzel şekliyle ifade ediyor. Ayrıca belediye olarak bu yarışmayı her yıl farklı temalarla sürdürmek istiyoruz. Türkiye genelinden 390 kişi, 605 karikatürle katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Musa Gümüş'ün karikatürü birinci oldu.? dedi.

Dernek Temsilcisi Selçuk ise katılımcı sayısı olarak bir rekor kırıldığını ifade ederek, ?Karikatür yarışmalarını düzenli takip ediyorum. Ortalama 200 kişi katılırdı fakat bu yarışmada bir rekor kırdık ve 390 kişinin katılımıyla 605 karikatürü değerlendirdik.? diye konuştu. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz da Babadağ'daki toprak kaymasına dikkat çekerek, "Teknolojiyle ekolojik dengeyi korumak yerine bozuyoruz. Teknolojiyi hayatımızdan çıkaramayız, reddedemeyiz fakat dengeyi korumamız gerekir. Yarışmayla bu konuya dikkat çekmek istedik.? dedi.

Dereceye giren karikatüristlere ödülleri, 7 Aralık 2012 Cuma günü Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda düzenlenecek törenle verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber