Merzifon'da 60 yaşındaki kadının evinden 3 kamyon çöp çıkarıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Hacıbalı Mahallesi'nde bulunan eski bir evde tek başına oturan 60 yaşındaki Hanife Kurt isimli kadının evinde biriktirdiği tonlarca çöp, görevlileri hayrete düşürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ekipleri tarafından temizlenen iki odalı eski evin içerisinden 3 kamyon dolusu, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutu ve atık gıda çıkartıldı.

Mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine, Hacıbalı Mahallesi Muhtarı Kemal Görmen, Merzifon Kaymakamlığı'na 60 yaşındaki Hanife Kurt'un oturduğu evden pis kokular geldiği şikayetinde bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, annesi ve babasını kaybettikten sonra tek başına yaşayan ve 15 yıldır çöp toplayarak evinde ve bahçesinde çöp biriktiren Hanife Kurt'un evinin temizlenmesi için Toplum Sağlığı Merkezi, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü görevlendirdi.

Harekete geçen Belediye Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri Hanife Kurt'u kapıyı açması için güçlükle ikna etti.

Yalnız yaşadığı evde temizlik çalışması yapan ekiplere zorluk çıkartan Hanife Kurt, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı.

Atılan malzemelerin çöp olmadığını ve günü geldiğinde kullanacağını belirten Kurt, ? Ben anne ve babama bakmak için hiç evlenmedim. Onları kaybettikten sonrada yalnız yaşamaya başladım. Gündüzleri sürekli dışarıda geziyorum, akşamları ise benim gibi yalnız yaşayan yengemin yanına gidiyorum.

Evimde bulunan her şey lazım, kullanıyorum. Ben hayatımdan gayet memnunum. Evim zaten temiz bakıma alınmasına gerek yok, eşyalarında toplanmasını istemiyorum. Bana huzurevine yerleş diyenlerde oldu fakat ben orada yaşamımı sürdüremem. Emir altına giremem, yalnız yaşamaya alıştım.? dedi.

Merzifon Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlenen çöp evden Hanife Kurt'a ait çantadan çıkan 6 bin 570 TL ile 23 çeyrek altında Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geri teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. Kurt'un çöp takıntısını aşması için Samsun'da tedavi ettirileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber