Korkut'ta köy yolları kışa hazır

Muş'un Korkut ilçesinde köy yolları kış şartlarına göre hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyıldız köyünde yapılan yol çalışmasını inceleyen Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, ilçeye bağlı olan köy yollarının kışın kapanmaması için yeniden onarılıp, asfalt dökümüne hazır hale getirildiğini söyledi.

Akyıldız ve Sarmaşık köyleri ile Kaşdibi mezrasına giden yolun dağlık bölgede olmasından ötürü ilk olarak köy girişinde bulunan 3 kilometrelik yolu asfaltladıklarını vurguladı. Daldal şöyle konuştu: "Asfaltı biz köyden geriye doğru gelerek yapıyoruz. Çünkü yeni asfalt yaptığımız yerlerin bozulmasını istemiyoruz. Burası kışın maalesef kapanan yolumuz. Biz şu anda kışa hazır olsun diye yapıyoruz. Aynı zamanda da 2013 yıllında asfalt yapmak için programımıza aldık. İnşallah şu anda asfalt altı hazırlamasını yaparak gelecek sene kaliteli bir asfalt ve uzun süreli gidecek bir asfalt yapacağız. Şuan ki çalışmalarımız hem kış hazırlığı hem de gelecek yıl yapacağımız asfalt çalışmalarına hazırlıktır. Şuanda asfalt olan yer 8 kilometre, bu sene yapacağımız kısım ise 3 kilometredir. Yolu da tamamladığımızda bu bölgede asfaltsız köy yolumuz kalmayacak. Çalışmalarımızı kaymakamlık ve özel idare ile işbirliği ile yapıyoruz. 2013 bütçesinde de özel idaremizle birlikte asfalt çalışmalarımızı yapacağız."

İçboğaz Köyü Muhtarı Mahmut Arat ise Kaymakam ve ekibinin sezon başından beri hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. Arat, "Kaymakamımız yaklaşık bir yıldır ilçemizde görev yapmaktadır. Bu görev esnasında bize gösterdiği ilgi oldukça sevindiricidir. Her köye gidip köy yollarını bizzat inceleyip sorunlarımızı dinleyip, eksik yerlerini yerinde görüp, çalışmalarını titiz bir şekilden takip ediyor. Çoğu köyümüzün çok sıkıntısı olup bu mevsimlerde köylerine gidemeyen insanlarımız vardı. Kaymakamımızın öz verisi ve çalışmaları ile köylerimizin şu anda büyük bir kısmı asfaltlanmış ve geri kalan köylerimizin stabilize ve asfalt malzemesi çekilmiştir. Yani bu çalışmalar bizi ve çevre köyleri mutlu ediyor. Ben şahsen kaymamamızdan bu çalışmalarından çok memnunuz. Burada kaldığı sürece daha faydalı olacağını düşünüyorum. il valimiz olsun, kaymakamımız olsun, bize gösterdiği yakınlığı birebir sıkıntılarımızı köylerimize gelip takip etmeleri bizi çok çok mutlu ediyor." dedi.

Muhtar Arat, idarecilerin özverili çalışmaları ile özellikle bölgede yaşanan sıkıntıların son bulacağına işaret ederek, "İnşallah bu gidişle doğu huzura kavuşacak. İnsanlarımızda devlet büyüklerimizin bu çalışmalarını ve bize göstermiş oldukları devlet şefkatini görüp bölgeye yansıtılarak bu huzursuzluktan kurtulmuş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber