Anne ile 4 yaşındaki kızın ölümüne yol açan sürücüye 15 yıl hapis istemi

Adana'da bir kadın ile 4 yaşındaki kızının ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açan sürücünün, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, 7 Eylül 2012 tarihinde Kıyıboyu Caddesi, Metro köprüsü yakınlarında meydana gelmişti. İbrahim Halil Uğur (31), rahatsızlanan üvey kızı Yaren Aksak'ı içinde eşi, kayın biraderi ile birlikte 7 kişinin bulunduğu 01 DS 952 plakalı otomobil ile hastaneye götürmüştü. Yapılan tedavinin ardından evlerine dönen aileyi taşıyan 01 DS 952 plakalı otomobil, ışıklı kavşaktan dönüş yapmak isterken, Mavi Bulvar yönünden gelen ve kırmızı ışıkta hızla geçen Hasan A. yönetimindeki 33 ADA 64 plakalı otomobil ile çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle kaldırıma çıkıp sulama kanalına uçan otomobildeki Yaren Aksak ile annesi Yasemin Dağlı hayatını kaybetmiş, İbrahim Halil Uğur, Nusret, Muhammet, Emel ve Melek Dağlı yaralanmıştı.

Ölümlü kazada sonrası tutuklanan şoför Hasan A. hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada kazada kusuru olmadığını söyleyen Hasan A., şunları söyledi:

"Ben kesinlikle kırmızı ışıkta geçmedim ve diğer aracı sürüklemedim. Çok hafif bir çarpma oldu. Aracımda çok hafif bir hasar meydana gelmişti. Bunu da fotoğraflayıp dosyaya sundum. Bu da çarpmanın çok hafif olduğunu göstermektedir. Kazanın sebebi kanalın kenarında koruyucu halat olmamasıdır. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum."

Araçta bulunan Yasemin Dağlı'nın ağabeyi Nusret Dağlı ile gayri resmi eşi İbrahim Halil Uğur, sürücünün kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olduğunu ileri sürüp, şikayetçi olurken, diğer mağdur müştekiler şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle Hasan A.'nın tahliyesine kararlaştırdı. Mahkeme, suç vasfı ve mahiyetinin tespiti ve kusurların belirlenmesi için de kaza yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber