Kamudaki yöneticilerle ilgili şikâyetleri inceleyecek olan Kamu Etik Kurulu kötü yöneticiyi Resmi Gazete'de teşhir edecek

Haber Giriş : 05 Kasım 2003 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamudaki yöneticilerle ilgili şikâyetleri inceleyecek olan Kamu Etik Kurulu kötü yöneticiyi Resmi Gazete'de teşhir edecek

Hükümetin hayata geçirmek istediği Kamu Etik Kurulu, kötü yöneticiyi Resmi Gazete'den teşhir edecek. Kurul, kamudaki yöneticilerle ilgili şikâyetleri inceleyecek. Yolsuzluk ve kamuda rüşvet, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın verdiği bilgilere göre, kurulun görevi, üst düzeydeki yöneticiler hakkında halktan gelecek şikâyetleri değerlendirmek olacak. Konuya ilişkin tavsiye kararları alacak olan kurul, yazılı açıklamalar da yapacak. Etik kurullara uymayan yöneticilere tek bir müeyyide öngörülüyor. Yöneticinin etik olmayan davranışı incelendikten sonra, sonuçlar Resmi Gazete'de yayımlanacak. Yani yönetici kamuoyuna deşifre edilecek.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise rüşvet ve yolsuzlukları Fuzuli'den örnekler vererek anlattı. Eğitimin etik yönünün eksik olduğunu savunan Çelik, "22 bankanın içini boşaltanlar, fakir fukaranın hakkını gasp edenlerin diploma sorunu yok. Onların çifter çifter diploması var. İnsanın insan olma vasfını öne çıkaramıyorsak o zaman eğitimde bir eksiklik vardır" dedi. Hüseyin Çelik bürokraside 'kırtasiyenin artmasının' rüşvete prim verdiğini de anlattı.
MASAK Başkanı Gençosman Yaraşlı ise yolsuzluğun fazla olduğu ülkelerde kamu maliyesinin bozulduğunu söyledi. Yaraşlı, karaparayla ilgili mücadelede suç tanımının genişletildiği 'suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele kanun tasarısı'nı hazırladıklarını ve bu hafta Maliye Bakanı'na sunacaklarını ifade etti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber