Engelli ile engelsizler birlikte yaşayacak

Kepez Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği, 50'si engelli 100 öğrenciye 5 gün boyunca sosyal etkinlik yaptırılacak "Engeliniz Engelimizdir" projesi başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepez Belediyesi tarafından ilki geçen yıl yapılan, engelsiz bireylerin, engellilerin günlük yaşamda çektiği sıkıntıları yaşayarak öğrenmeleri ve gelecekte engellilikle ilgili konularda bilinçli olarak karar verebilmeleri amacıyla organize edilen "Engeliniz Engelimizdir" projesi, bu yıl 29 Kasım-3 Aralık arasında yapılacak.

Proje kapsamında 5 gün boyunca engelsiz bireyler ve engelli öğrencilerin aynı ortamı paylaşacakları proje kapsamında Anadolu ve fen liselerinden 25 kız, 25 erkek öğrenci ile tüm engelli gruplarındaki bireylere hizmet veren okul ve kurumlardan 25 kız ve 25 erkek öğrenci bir araya geldi. Bir otelde 5 gün boyunca kamp yapacak öğrenciler, birlikte yunus gösterisi, bowling, at çiftliği, portakal toplama, sinema, lunapark, tarihi gezi, akvaryum, minicty, sanatsal etkinlikler, müzik gibi sosyal aktiviteler gerçekleştirecek.

Engelsiz bireyler, yapılan aktivitelerde eşleştikleri engelli arkadaşlarının eli, ayağı, dili, kulağı, gözü olacak ve engelli yaşamının zorluklarını öğrenecek. Engelli öğrenciler de akranlarıyla birlikte eğlenmenin, hayata tutunmanın mutluluğunu yaşayacak.

Proje, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda verilecek Atiye konseri ile sona erecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye toplantı salonunda projeye katılan öğrencilerle bir araya geldi. Tütüncü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile engelsiz bireylerle empati kurmak suretiyle engellilerin yaşadıkları güçlükleri ve zorlukları bilmelerini sağlamak, engelli öğrencilerle engelsiz öğrenciler arasında iletişimi, irtibatı sağlayabilmek ve bunlardan da toplumsal faydalar oluşturabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl yapılan çalışmanın neticesinde birçok yararın ortaya çıktığını görmenin kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Tütüncü, "Engeller, gerçekten bu tip sosyal sorumluluk projeleriyle, etkinliklerle ortadan kalkıyor. Geçtiğimiz yıl projeye dahil olan engelsiz arkadaşların her birisi, gelecekte toplumun önemli noktalarında görev alabilecekler" dedi.

Projenin çok ilerici bir düşüncenin ürünü olduğunu vurgulayan Tütüncü,

"Ülkemizde bu tip programlar, dezavantajlı gruplara yönelik günler, haftalar hep sözlerle kutlanır. Ama biz meselenin özüne inerek, sevgiyi kardeşliği, dostluğu merkeze alarak, güzel bir projeyle engelleri ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Tütüncü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, bu günü sadece tebrik ve temennilerle geçiştirmemek için engelli bireyler için projeyi hazırladıklarını ifade etti.

Tütüncü, projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları ve Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Muhabir: Antalya

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber