Başbakanlığın araç havuzunda bulunan ve devlet bakanlıkları, müsteşar, müsteşar yardımcısı ile genel müdürlerin kullandıkları hizmet araçları özelleştirilecek.

Haber Giriş : 05 Kasım 2003 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlığın araç havuzunda bulunan ve devlet bakanlıkları, müsteşar, müsteşar yardımcısı ile genel müdürlerin kullandıkları hizmet araçları özelleştirilecek.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in, göreve başlar başlamaz ilk işi Başbakanlık'ta tasarruf önlemi almak oldu. Bürokratlara makam aracı tahsis edilmesini eleştiren Dinçer; şoför dahil olmak üzere otomobilin yıllık maliyetinin 18 bin doları bulduğunu söyledi. Dinçer, bunun 8 bin dolarının bürokrata ulaşım ve diğer giderler olarak ödenmesi, 10 bin dolarının da yatırıma dönüştürülmesi önerisinde bulundu. Makam aracı savurganlığının önlenmesi konusunda ilk adımı atan Dinçer, Başbakanlığın araç havuzunda bulunan; devlet bakanlıkları, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür ve daire başkanlarının kullandığı hizmet araçlarının özelleştirme çalışmalarının başlatılmasını istedi. Başbakanlık'ta sıkı tasarruf önlemleri paketi için harekete geçen Dinçer, kendisine tahsis edilen 7 aracın 3'ünüde havuza iade etti.

AYDA 4 MİLYAR MASRAF
Başbakanlığın araç havuzunda 200'ün üzerinde araç bulunuyor. Bu araçların 165'i binek otomobil, geriye kalanı servis aracı olarak hizmet veriyor. Bu araçları kullanmak üzere görev yapan 150 şoförün çoğunluğu Başbakanlık bünyesinde memur olarak çalışıyor ve ortalama 600 milyon lira maaş alıyor. Diğerleri ise DSİ, Karayolları, Köy Hizmetleri ve TKİ gibi kurumlardan geçici görevlendirmeyle gelen ortalama 1 milyar 800 milyon lira ücret alan işçi kadrosundaki kamu görevlilerinden oluşuyor. Bir aracın aylık ortalama tamir ve bakım maliyeti 4 milyar liraya ulaşıyor.

Başbakan yardımcılarına 1'i makam aracı olmak üzere 7, devlet bakanlık-larına ise 1'i makam aracı olmak üzere 5 araç tahsis edildi.

Başbakanlık personeli için 20 güzergahta 12 otobüs ve 8 midibüs servis aracı olarak hizmet veriyor. Bu servis araçlarında, 10'u Başbakanlık bünyesinde olmak üzere 20 şoför görev yapıyor. Bu araçların aylık ortalama yakıt masrafı 20 milyara ulaşıyor. Başbakanlığın araç havuzunda bulunan araçların tümü kullanıldığından, kimi zaman araç sıkıntısı yaşanıyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber