Bu da farklı bir iddia: Van cumhuriyeti

Haber Giriş : 19 Ekim 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite rektörleri bugün YÖK'ün çağrısıyla olağanüstü toplanıyor. Toplantıda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın vicdanlara sığmayan tutuklanma olayı görüşülecek. Bir rektörün bir polis mangasıyla, azılı katil gibi, kollarına girilmiş olarak hapishaneye götürülmesini kimse içine sindiremiyor. CHP, olayı "siyasi intikam" olarak niteliyor... Bülent Ecevit diyor ki:
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bazı gerici çevrelerin açık baskısı altına girmişti. Fakat yeni rektör Sayın Aşkın'ın yürekli tutumuyla bu üniversite yeniden çağdaş yapısına kavuştu.

Van'da görevli bir öğretim üyesi konuşuyor:
- Van, adeta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Tıp Fakültesi Sekreteri olan kardeşi Ramazan Çelik'in özerk cumhuriyeti haline gelmişti. Bütün personel alımları, terfileri bu ikiliden geçerdi. Yücel Hoca rektör olunca bu duruma son verdi. Bugün başına gelenlerin sebebi budur. Bu arada çok ilginçtir... Mahkeme, olayla ilgili bilirkişi istedi. Doğal olanı bilirkişiyi üniversitenin takdirine bırakmak iken mahkeme isim vererek Sedef Er'i istiyorum, dedi. Sedef Er, Yücel Aşkın'ın, kendisinden önce yapılan dava konusu ihalede kusurlu bulup başka bir göreve verdiği eski Bilgi İşlem Daire Başkanı'ydı.

melih aşık/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber