Azmiyle 'engel' tanımıyor

Bilecik Belediyesi'nde kaynak işçisi olarak çalışan işitme engelli Davut Genç (38), atletizm, güreş, boks ve kick boks branşlarında spor yaparak engellilere örnek oluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen

Üniversite eğitimini de sürdüren Genç, AA muhabirine, bir kulağında tamamen, diğer kulağında da yüzde 40 oranında işitme kaybı olduğunu ve insanlarla iletişimini genellikle dudak okuma yoluyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Ortaokula başlarken spora olan ilgisinin ortaya çıktığını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"1989'da boksa başladım ve 2000'e kadar boks branşında faaliyet gösterdim. Çeşitli müsabakalara katıldım. Sivas'ta ve Türkiye genelinde şampiyonluklar kazandım. Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülüğüm var. Öğrenimimi sürdürmeme imkanlarım el vermediği için Sivas'ta özel sektörde çalışmaya başladım. Sivas'tan sonra Muğla'nın Bodrum ilçesine gittim ve orada barmenlik, komilik yaptım. Birçok işte çalışmak zorunda kaldım. Bilecik'e, 2009'da geldim. Yine kendime göre büyük gayretler göstererek Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlandım ve Bilecik Belediyesi'ne kaynak işçisi olarak yerleştirildim."

-"Her akşam 3 saat spor yapıyorum"-

Genç, spor yapmayı çok sevdiği için birçok branşa zaman ayırdığını, güreş, boks, kick boks ve atletizmle ilgilendiğini bildirdi.

Tek amacının, işitme engeli olmasına rağmen başarıyı yakalamak olduğunu anlatan Genç, şöyle devam etti:

"Uğraştığım branşlarda başarılıyım. Boks branşında kendimi geliştirerek antrenör olmak istiyorum. İstanbul'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avrasya Maratonu'na katıldım ve yarışı 8 bin kişi arasından 70'inci sırada tamamladım. Bu koşuda 1 saat 13 dakika 30 saniye derecemle uluslararası atlet sertifikası almaya hak kazandım. Bilecik Belediyesi'ndeki yoğun iş tempoma rağmen spora zaman ayırabiliyorum. Her akşam 3 saat spor yapıyorum. İki çocuk babasıyım ve mutlu bir aileye sahibim. Aileme de gerekli zamanı ayırıyorum. İş ve spor yaşamımın yanı sıra eğitime de önem veriyorum. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Metalurji Bölümü'nde öğrenimime devam ediyorum."

Bilecik Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Lütfi Doyuk da Genç'in yaşama azminin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Genç'i her zaman desteklediklerine dile getiren Doyuk, "Genç, spora olan ilgisiyle çocuklarımıza ve gençlerimize iyi örnek oluyor. Kendisi aynı zamanda iyi bir aile babası. Gösterdiği azimle hedeflerine ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber