Acil serviste sözlü şiddetten 2 kişi para, 1 kişi de hapis cezası aldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde devlet hastanesinin acil servisinde görevli doktor ve sağlık memuru hasta yakınlarının sözlü şiddetine maruz kaldıktan sonra olayı yargıya intikal ettirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kumluca ilçesinde devlet hastanesinin acil servisinde görevli doktor ve sağlık memuru hasta yakınlarının sözlü şiddetine maruz kaldıktan sonra olayı yargıya intikal ettirdi. Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile kamu davası açıldı. Yargılama sonucu 2 kişi 10 bin 500'er lira adli para cezasına 1 kişide daha önce işlediği suç nedeniyle hapis cezası aldı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sağlık çalışanları güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmasının gerçekleştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ?Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması Yönetmeliği' yayımladı. Yönetmelik çerçevesinde, tüm sağlık kurumlarında, hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak için hastane ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde bir başhekim yardımcısının doğrudan takip edeceği ?Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimleri? kuruldu. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin doğrudan takibine bağlanan birimin sayesinde Kumluca Devlet Hastanesi Acil servisinde nöbetçi uzman hekim ve sağlık memuruna görevi başındayken sözlü şiddet uygulayan kişiler cezalandırıldı.

Konuyla ilgili Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre; 15 Ocak 2011 tarihinde Kumluca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan nöbetçi Uzman Hekim Ayşegül Alkan ve Sağlık memuru Ayhan Şahin görev başındayken alkollü bir hasta H.K.'nın ve yakınları K.K. ve T.F.'nın sözlü şiddetine maruz kaldı. Olay sonrası nöbetçi uzman hekim Alkan ve sağlık memuru Şahin, konuyu yargıya intikal ettirdi. Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonucunda sanıklar hakkında kamu davası açıldı. Kumluca Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama 5 Eylül 2012 tarihinde sonuçlandı. Türk Ceza Kanunu'nun çeşitli maddelerinden suçlu bulunan sanıklardan H.K ve K.K'ye hapis cezası verildi. Söz konusu cezalar, her biri için ayrı ayrı olmak üzere 10 bin 500 TL adli para cezasına çevrildi. Ayrıca ilgili kişiler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Sanık T.F hakkında ise daha önceki yargılamalarında almış olduğu hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı sonucunda 1 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber