Rize'de uzaktaki diyaliz hastası bir kişi artık ambulansla alınabiliyor

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, sağlıkta gelinen noktanın günümüzde çok üst seviyeye çıktığını söyleyerek, ?Örneğin; diyaliz hastası bir vatandaşımızı kilometrelerce uzaktan, köydeki evinden ambulansla alabiliyoruz. Diyaliz meselesine çok önem veriyor ve takipçisi oluyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sünbül, Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve yönetim kurulu üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada daha sistemli, verimli ve hızlı karar veren bir yapı oluşturulduğunu belirtti. Dr. Sünbül, ?Rize'de 7 hastanemiz var. Bu sistemle bu hastanelerimiz arasında her konuda bürokrasiyi ortadan kaldırıyoruz. Hastaneler arasındaki hekim, personel veya cihaz değişimini çok hızlı bir şekilde yapacağız. Daha önceki sistemde belli bir bürokratik sistem takip edildiği için işin çözülmesi uzayabiliyordu. Ama şimdi biz doğrudan hastanelerimizle yazışacağız. Her türlü alımları toplu yapacağız. Kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağız. Büyük hastanelerimize yöneticiler atadık. Başhekim artık her şeye bakmayacak. Başhekim hekim başı olarak, onlarla ilgi işleri takip edecek. Hekimlerimizin daha verimli hizmet üretmesi için gayret edecek. Hizmet odaklı işlere yoğunlaşacak. Bu da hastanelerimizin kalitesini ve dolayısıyla vatandaşımızın aldığı hizmetin kalitesini artıracak."

Şafak Sünbül, sağlıkta gelinen noktanın çok üst seviyelere çıktığını söylerken, ?Örneğin; diyaliz hastası bir vatandaşımızı kilometrelerce uzaktan, köydeki evinden ambulansla alabiliyoruz. Diyaliz meselesine çok önem veriyor ve takipçisi oluyoruz.? diye konuştu.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Dr. Şafak Sünbül'e toplantıya katılarak kendilerini aydınlattığı için teşekkür etti. Külünkoğlu, ?Sağlık alanında çok büyük hizmetler yapıldı. Dolayısıyla bu sektör çok büyüdü. Şafak beyin anlattığına göre onun için bu şekilde yeni bir sistem kuruldu. İnşallah bu yapı en iyi şekilde işletilerek, hizmet kalitesi artırılacaktır. Şafak Bey bu koordinasyonu en iyi şekilde sağlayacaktır. Kendilerine tekrar başarılar diliyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber