'Muhteşem' tepki

Yeşilçam yıldızlarından Engin Çağlar, reyting rekorları kıran ?Muhteşem Yüzyıl? dizisini eleştirdi. Oyuncu Çağlar, ?Bu dizi tarih değil. Tarihte ne öyle bir Kanuni, ne de öyle bir harem var? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği ?Yeşilçam Yıldızları? söyleşisi kapsamında Türk sinemasının iki dev ismi Engin Çağlar ve Ediz Hun bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan oyuncu Engin Çağlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileriyle gündeme gelen ?Muhteşem Yüzyıl? dizisine tepki gösterdi.

Bir dönem Kanuni Sultan Süleyman rolünde oynadığı için ?Muhteşem Yüzyıl? dizisini izlediğini belirten Engin Çağlar, ?Bizim dizimiz tarihe daha yakın, Kanuni'nin fiziğine ve giyimine daha uygun bir dizi projesiydi. Bir de Topkapı sarayını tahsis ettikleri için ben çok keyifli çalıştım. Bu dizi tarih değil. Tarihteki demirbaş olayların içinde insanların birbirleriyle olan münasebetlerini anlatıyor. Yani dizi olarak seyrediyoruz. Çok itinalı ama tarih olarak bakmak yanlış. Tarihte ne öyle bir Kanuni var ne de öyle etrafında benim bildiğim erkeklerin dolaştığı bir harem var. Kadınlar da o kadar içli-dışlı değil ama dizi olarak insanlar sevdi. Arz-talep meselesidir. Ben sevilen işin devam etmesi fikrindeyim? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber