Türkiye, zor bir coğrafyada istikrarlı şekilde kalkınmasını sürdürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada sıkıntılar varken, ekonomik krizler varken, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada ateş çemberinin ortasında olan bir ülke olarak istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürdüğünü söyledi. Bayraktar, "Türkiye, gelişmesini sürdürüyor, pırıl pırıl gençlerimiz var, ümidimiz sizlersiniz." dedi.

Erzincan Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni, Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi spor salonunda yapıldı. Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Erzincan Üniversitesi personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı. Başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Erzincan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Dalı öğrencileri tarafından mini bir konser verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuşmasında, Türkiye'de artık 168 üniversite olduğunu ifade ederek, üniversite lisans diploması almanın artık çoğaldığını, artık lisansüstü öğretim yapmanın da kolaylaştığını ifade etti. Doktora yapmanın da kolaylaştığına işaret eden Bayraktar, "Artık şimdi kolunda altın bileziği olan, on parmağında on marifet olan, becerisi olan, iki tane lisan bilen, teknolojiyi iyi okuyan, bilimi iyi okuyan, projeyi iyi okuyan yetişmiş insanlara ve yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Kendi içerisinde, kendi mesleklerinde iki adım öne geçenler çok daha başarılı olacak. Bunu sizler başaracaksınız. Dünyada bir sürü sıkıntılar varken, ekonomik krizler varken, Arap baharı varken, Türkiye çok zor bir coğrafyada ateş çemberinin ortasında olan bir ülke olarak istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürüyor, gelişmesini sürdürüyor, pırıl pırıl gençlerimiz var. Ümidimiz sizlersiniz.? diye konuştu.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da üniversitelerin birinci görevinin, bilimin çekirdeğini oluşturmak olduğunu kaydetti. İkinci görevin, öğrencilerini ezberci değil araştırmacı bir yapıda yetiştirmek olduğunu belirten Rektör Çapoğlu, ?Erzincan Üniversitesi ?Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi? öz ülküsüyle yola çıkmış, akademik kurum olarak eğitim etkinliğini, yükselen çağdaş eğitim değerlerine göre düzenlemekte ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla geleceğin nitelikli neslini yetiştirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemiz, bu hedefe ulaşmada en büyük gücün bilim ve akıl olduğu, ayrıca bilimin de aynı zamanda uygar milletler arasındaki onurlu yerimizi almada araç olduğu bilinciyle etkinliklerini yürütmektedir. Bu yolda küreselleşen ve küçülen dünyada milli kültürün ve değerlerin daha da önem kazandığı bilinci ve bu değerlerin aktarılması gayretiyle hareket etmektedir.? şeklinde konuştu.

Erzincan Valisi Selman Yenigün ise Erzincan Üniversitesi'nin, sayısı 16 bine yaklaşan öğrencisi, nitelikli akademik personeli ve tamamlanan Yalnızbağ Yerleşkesi ile birlikte kendisine vizyon edindiği ?Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi? olma yolundaki hedefine adım adım yaklaştığını, bunu memnuniyetle görmekte olduklarını ifade etti. Vali Yenigün, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz; yeni yerleşke ile beraber yeni eğitim binalarına ve sosyal yaşam alanlarına kavuşarak; daha modern binalarda eğitim görme fırsatı elde edeceklerdir. Eğitim, hedefi yücelmek olan toplumların asla göz ardı edemeyecekleri bir süreçtir. Toplumların çağdaş bir kimliğe sahip olmalarının değişmez temel koşulu, iyi eğitim almış, nitelikli, bedenen ve ruhen sağlıklı insan gücüne sahip olmalarıdır. İnsana yapılan en pahalı ve en uzun yatırım olan eğitim sürecinde, üniversitelerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Üniversiteler, ülkelerin uygarlık yarışındaki itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarından biridir. Üniversiteler, yalnız hizmet veren değil, bilgi ve teknoloji üreten, ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren, üretilen bilgileri insanlığın yararına sunan kurumlardır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, üreten, paylaşan, çağdaş bilgilerle beslenen, özgürce düşünen, tartışan, akıl dışılıktan ve bağnazlıktan uzak bireyler olarak yetiştirmek zorundayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber